Korona-tiltak på Sats: Ber folk ta med egne yogamatter på trening

Treningskjeden Sats ber medlemmer om å ta med egne yogamatter for å forhindre koronasmitte.

Tirsdag sendte treningskjeden ut denne meldingen til medlemmer som tidligere har deltatt på yoga-, pilates- eller BodyBalance-timer den siste tiden:

«Som et tiltak mot koronaviruset, må du fra og med torsdag 12. mars ta med egen yogamatte når du skal delta på disse timene.»

Les også: Ikke korona-panikk på t-banen

Pressekontakt i Sats, Malin Selander, opplyser til Dagsavisen at det er kun disse typer treningstimer de har valgt å innføre tiltak for.

Disse timene utføres i et betydelig varmere rom enn i en vanlig gruppetreningssal. Vi besluttet å gjøre denne endringen nå for å minske risikoen for eventuell spredning, sier hun.

Treningskjeden opplyser om at de har skjerpet renholdet og satt ut vaskesprit på flere av sentrene. I tillegg til at de ansatte som har vært i smitteområder må holde seg borte fra jobb i 14 dager etter hjemkomst, ber de sine medlemmer gjøre det samme.

«Hvis du er i karantene - enten frivillig eller beordret - ber vi deg om å bli hjemme og ikke besøke våre treningssentre i denne perioden», skriver de på sine nettsider.

Les også: Så lang tid tar det før sykdommen bryter ut