Tett trafikk på E6 ved Brynstunnelen i Oslo hvor det foregår vedlikeholdsarbeid av Statens vegvesen. FOTO: HENRIK SKOLT/NTB SCANPIX

Kø, men ikke kaos i Oslotrafikken

Statens vegvesen fryktet voldsomme køer på Ring 3 mandag morgen som følge av stengningen av Brynstunnelen i Oslo, men trafikken flyter greit på stedet.

Like før klokka 8 er det kø på Ring 3, men den er ikke stillestående.

Tunnelen har på en normal dag 70.000 passerende biler. Den har allerede vært stengt i en uke, men ettersom det har vært vinterferie for Oslos innbyggere, ble det antatt at trafikken ville øke kraftig fra mandag morgen.

For å bøte noe på kapasitetsproblemene, har Vegvesenet åpnet opp 900 midlertidige parkeringsplasser utenfor byen for å lokke folk til å sette fra seg bilen. 400 plasser ved Tusenfryd, 100 nye plasser på Vinterbro, 300 plasser ved Plantasjen ved Hvam og 100 nye plasser på Olavsgård. Ruter kjører ekstra busser fra disse områdene.

Til sammen ti tunneler i hovedstaden skal oppgraderes de neste fire årene. Det var også ventet køkaos da Smestadtunnelen fikk redusert kapasiteten i fjor, men det gikk relativt greit. Brynstunnelen har imidlertid mer gjennomfartstrafikk og 35 prosent mer trafikk. (NTB)

LES OGSÅ: Vegvesenet: 3.000 biler må vekk hver time når Brynstunellen stenges