Omtrent ved dette treskuret i Bjørvika skal det nye Munch-museet «Lambda» bygges. FOTO: HEIKO JUNGE/NTB SCANPIX

Klart for nytt Munch-bygg

Det planlagte Munch-museet i Oslo blir ikke dyrere enn byrådet har forutsatt. Dermed er det endelig klart for å starte milliardprosjektet i Bjørvika.

Det er en ny gjennomgang som nå viser at det ikke er fare for at byggekostnadene skal overskride budsjettet på 2,7 milliarder kroner, ifølge byråd for kultur og næring, Hallstein Bjercke (V). Det kom fram etter et møte mellom byråden og Kultur- og idrettsbygg (KIB) onsdag.

– På bakgrunn av den informasjonen jeg har fått fra KIB, har jeg besluttet at det kan arbeides videre med prosjektet, sier Bjercke.

LES OGSÅ: Byrådet frykter budsjettsprekk for nytt Munch-museum

Det betyr at prosjektet kan igangsettes – og forhåpentlig fullføres – etter fremdriftsplanen. Museet skal være ferdig innen utgangen av 2019.

Den nye gjennomgangen ble bestilt i april i år, da det oppsto bekymring for at byggingen av Lambda-bygget, som skal huse Munch-museet fra 2020, kan bli langt dyrere enn forutsatt. Årsaken var den ventede kostnadssprekken i forbindelse med oppføringen av det nye hovedbiblioteket på tomta bak Operaen.

− Konklusjonen av gjennomgangen viser at Oslo kommune kan bygge nytt Munch-museum med de kvaliteter og det fremtidsrettede innholdet som er planlagt, sier Bjercke nå. (NTB)

LES OGSÅ: Ble advart om Munch-problemer

Les innlegg på Nyemeninger.no: Falskspillet om Munch