Kjelsås sa farvel til opprykkskampen

(Kjelsås - Egersunds 2-3). Sjansene haglet rundet Egersund-keeperen i sluttminuttene, men Kjelsås maktet ikke å ta det ene poenget de antagelig trengte.

Bilde 1 av 2

GREFSEN STADION (Dagsavisen): - Ja, dette var vel sjansen vår. Nå tror jeg løpet er kjørt, sier en lettere oppgitt Jesper Solli til Dagsavisen etter at Egersunds fikk med seg alle poengene fra Grefsen stadion lørdag ettermiddag. Dermed har sørvestlendingene fortsatt grep om annenplassen i avdelingen som gir kvalifisering.

– Det er fire kamper igjen, vi skal gi alt, men det er klart mye må gå vår vei for at dette skal lykkes. Vi er altfor variable i prestasjonen og har ikke med oss hodene i de avgjørende situasjonene, sier Kjelsås midtbane-dynamo.

Og Kjelsås-trener Eivind Kampen er enig. Kjelsås avsluttet sterkt, men det var også naturlig at Egersunds la seg bakpå da de ledet 3-1 tidlig i annen omgang. Kjelsås 2-3 mål kom først i det 90. minutttda Walid Idrissi brøt gjennom Egersund-forsvaret og scoret elegant etter en flott pasning fra Sigurd Martinussen.

Større rutine

Men det var Kjelsås som tok grep i kampen fra start og da Axel Pedersen dundret inn ledermålet fra 20 meter etter ti minutter så dette riktig oppløftende ut. Men Egersunds vise seg som dødelig effektive og hadde også en tremålsscorer i sine rekker.

– Jeg så vel et sted at snittalderen til Egersunds var fire år over vår. Det så vi i de avgjørende situasjonene. Da hadde de den kraften som trengtes. Egersund er absolutt et av de beste lagene i denne avdelingen, sier Eivind Kampen.

– Og akkutat som mot VIF sist (2-2) er vi altfor varierende i kvalitet underveis i kampen, legger han til.

Mathias Kvåle Perttamo ble gjestenes svært viktige spiller med sine tre mål.

Kjelsås med sluttspurt

Etter snaue halvtimen utlignet han på en god avslutning etter innlegg fra kanten, og i løpet av ett minutt tidlig i 2. omgang avgjorde han med to scoringer på rappen. Først etter en andreball Egersunds vant etter corner, så med et smart skudd fra 16-meteren.

Kjelsås kom likevel kraftig tilbake og gjorde Egersund-keeper Nicolai Larsen Berg også til en matchvinner.

Særlig redningen av headingen til Jesper Taaje i sluttminuttene var det klasse over.

Sju poeng opp

– Egersund er et lag med kraft og tyngde som avgjør slike kamper som dette. De vant fortjent, sier Kampen, som så at Kjelsås kanskje ble snytt for et straffespark og fikk en scorig annullert for offside etter corner etter pause. Så de var i nærheten av noe.

Men på tabellen er Kjelsås nå nede på 7. plass, sju poeng bak annenplassen. Det er 16 poeng igjen å spille om. I de to siste kampene har Kjelsås Hødd og Arendal, som begge kjeper om opprykk bak lederlaget Skeid.

2. divisjon, avdeling 2 lørdag:

Kjelsås - Egersunds 2-3 (1-1)

Grefsen stadion: 146 tilskuere.

Mål: 1-0 Axel Pedersen (10), 1-1 Mathias Kvåle Perttamo (28), 1-2 Mathias Kvåle Perttamo (57), 1-3 Mathias Kvåle Perttamo (58), 2-3 Walid Idrissi (90).

Dommer: Jørgen Haugen, Kurland.

Gule kort: Ola Bjørnland, Kjelsås, Kim Rune Nyborg, Egersund.

Øvrige resultater i avdelingen: Arendal – Hødd 1-2, Fløy – Vidar 0-5, , Stjørdals-Blink – KFUM Oslo 1-2.

Spilles søndag: Skeid – Brattvåg.

Spilles mandag: Nardo – Vålerenga 2.-lag, Vard Haugesund – Bryne.