Kjelsås fullførte en strålende vårsesong

(Brattvåg - Kjelsås 0-3). Kjelsås går inn i sommerferien med kun ett nederlag og vil kjempe om opprykk til høsten.

Laget avsluttet vårsesongen mot avdelingens svakeste bortelag. Brattvåg gikk på sitt sjette av seks mulige hjemmetap, de har kun slått Molde hjemme i cupen (!).

For Kjelsås handlet det om å være konsentert fra start og "være på".

Tidlig ledermål

Og det var de til de grader. Det var ikke spilt to minutter før kampens første mål lå i buret da Walid Idrissi stupheadet inn innlegget fra kaptein Magnus Aasarød.

Etter dette kom Brattvåg mer inn i kampen, men klarte aldri å skape farligheter foran Kjelsås-keeper Erik Sleipnes Sivertsen.

Kjelsås sterke midtbane tok hånd om kampen og laget beholdt ledelsen inn til pause.

Sollis omgang

Etter pause var det Jesper Sollis kamp da han både var dominerende i banespillet og også regisserte Kjelsås to neste scoringer.

Kjelsås skapte et visst trykk etter en time da de kom til flere avsutninger uten å score. Da tok Jesper Solli et initiativ på egenhånd og skjønte at han alene kunne passere hele Brattvåg-forsvaret. Han avanserte fra venstrekanten, skar gjennom straffefeltet og vippet ballen over keeper.

Det var utvlsomt kampens største prestasjon.

Den tredje scoringen kom på overtid. Jesper Solli tok igjen initiativ, denne gangen kom han seg til dødlinja nede på venstre kant og innlegget kunne Jens Bonde Aslaksrud rolig styre i mål fra to meters hold der han hadde løpt seg fri.

Dermed rykket Kjelsås til topps på tabellen før lørdagens øvrige kamper startet.

Hødd i neste hjemmekamp

Trener Eivind Kampen har aldri fokusert på tabellen, den forteller til slutt hvordan man har prestert. Men han er veldig fornøyd med den utviklingen Kjelsås har vist gjennom hele vårsesongen.

– Vi har mye nytt, men vi har en bred stall og den har vokst seg sammen gjennom vårsesongen. Innbyttere kommer in og styrker laget, sa Kampen til Dagsavisen etter siste hjemmeseier.

Nå får spillerne en fortjent ferie før laget må møte topp skjerpet til neste hjememkamp 21. juli: Hødd på Grefsen stadion. Hødd er laget som vil utfordre Oslolagene i tabelltoppen.

Kjelsås er uten tap på hjemmebane så langt, deres eneste nederlag i serien kom 29. april da de tapte 0-2 for Bryne på Jæren.

2. divisjon, avdeling 2 lørdag:

Brattvåg - Kjelsås 0-3 (0-1)

Brattvåg stadion: Ca. 100 tilskuere.

Mål: 0-1 Walid Idrissi (2), 0-2 Jesper Solli (68), 0-3 Jens Bonde Askalsrud (90).

Dommer: Ole-Alexander Ekeli Valen, Kråkerøy.

Gule kort: Sebastian Jarl, Sigurd Martinussen og Morthada Alkhanany, Kjelsås.

Øvrige resultater i avdelingen: Egersund - Stjørdals Blink 2-1, Vidar - Nardo 2-1