KFUMs andre strake tap, Skeid mot sikker plass

(KFUM - Skeid 0-1). David Tavakolis scoring etter ni minutter var nok til å påføre serielederen sitt andre strake tap. Skeid tok et langt steg mot 2.-divisjonsspill også neste sesong. Har nervene tatt "Kåffa"?

Bilde 1 av 4

KFUM ARENA (Dagsavisen): - Det kan jeg ikke gi et eksakt svar på, men prestasjonen i dag var ikke god nok. Jeg tror ikke det er snakk om nerver. Skeid leverte en god forsvarskamp, sa KFUM-trener Ståle Andersen til Dagsavisen etter kampslutt.

- Med denne seieren tror jeg vi er sikret plass i 2. divisjon også neste sesong, sa Skeids kaptein Jens Braathen Rongved.

KFUM har ledet tabellen hele veien fra første serierunde, i en periode i sommer med 11 poeng. Nå står Tromsdalen - som lørdag spilte 3-3 mot Harstad etter å ha utliknet i aller siste minutt - med like mange poeng og bare ett mål svakere målforskjell.

- Vi har fire kamper igjen, fire "cupfinaler". Dette blir uhyre spennende, sier KFUM-treneren.

For Skeid handler det om overlevelse. Det er de langt på vei til å klare.

- Slår vi Holmen hjemme kommende lørdag, er det nok klart at vi overlever i divisjonen, fortsetter Skeids kaptein.

Mathisen-effekten

Vi fastslår at mye allerede kan være gjort for Skeid hvis VIF2 slår Mjølner hjemme mandag. Da vil det skille ni poeng mellom Skeid og Mjølner, som ligger rett under nedrykksstreken.

Skeid står med to seirer på tre forsøk etter at Stig Mathisen overtok som hovedtrener i klubben. Den meritterte Torshov-klubben kom med ett mål for øyet i går; poeng. Uansett spillestil.

De kom ut i 4-4-2, med to store sterke spisser i David Tavakoli og Johnny Buduson. Mot et nykomponert midtstopperpar i KFUMs Christian Dymbe og Robin Bjørnholm. Sistnevnte kom inn for kaptein Eivind Sæther, som var i bryllup. Som forlover. Sæther var med ved vielsen, kom til Ekeberg i pausen, skiftet og varmet opp, og tok plass i midtforsvaret etter et kvarter i 2. omgang.

- Frihet i KFUM

- Det er slik vi har det i KFUM. Ikke noe problem for oss. Her har vi frihet, fotballen skal være kos, sier trener Ståle Andersen i det vi stiller spørsmål ved kapteinens prioritering denne avgjørende lørdag ettermiddagen.

Skeid tok ledelsen etter ni minutter. Noen ganger gjør spillere det i kamper som de har gjort på hver eneste treningsøkt. De gjør ting enkelt.

Som da Johnny Budson fikk ballen ute mot sidelinja. Han trakk innover, og så Tavakoli ligge inne i feltet. Med overblikk og ro sendte Buduson en enkel styreball til spisskollegaen. Tavakoli møtte ballen, så at KFUMs keeper Simsek kom ut, og satt skotuppen på ballen, som ble styrt inn i nettet.

KFUM hadde et spillemessig overtak før pause, men kreativiteten i siste del av spillet var så som så.

Savner Andersen Aase

- Klart vi savner ankelskadde Torstein Andersen Aase. Ikke bare er han vår toppscorer, han er også en meget god spiller som binder opp motspillere og skaper rom for medspillere. Målet er at han er klar til toppkampen mot Tromsdalen om 14 dager, sier trener Andersen.

Skeid var nær 2-0 etter 31 minutter. Venstreback Lars Vincent Andersen, som spilte en meget god kamp, la en corner rett mot stussen til Tavakoli, men KFUMs keeper leste faren og var ute og bokset til nytt hjørnespark.

Hele Skeids forsvarsfirer skal ha ros for stram struktur med tette markeringer og tøft duellspill.

Høyreback Ridouan Boulahyane Essaeh har vært god i mange kamper. Kjapp, og 100 prosent i alt han foretar seg. Han har nå fått plass på U18-landslaget.

Stopperne Kasper Amdal og Mansour Gueye er store, sterke og kjappe nok. De holdt stort sett KFUMs tre angrepsspillere på god avstand fra eget mål.

Skeid gode før hvilen

Skeid hadde aldri slått KFUM i seriekamp, og gikk til pause med 1-0. At dette laget leder til pause, er nærmest blitt en vane. Det gjorde de for sjette kamp på rad.
Men, skulle de, som de også har hatt en tendens til, falle etter pause også i denne kampen?

- Vi falt vel litt. Men jeg mener denne kampen var svak spillemessig fordi begge lag leverte svakt spill. Det hele virket energiløst, sier Skeids kaptein til Dagsavisen, idet KFUMs assistenttrener Esten O. Sæther går forbi. Sistnevnte, med et smil om munnen, sier til Braathen Rongved:

- Du er vel sliten etter å ha blitt løpende mellom i hele kampen..?

- Nei, ingen fare, vi møtte et lag med dårlig tempo, så det gikk greit, var svaret.

Også det levert med glimt i øyet.

Hes Mathisen

KFUM hadde mye ball også etter pause, men det ble for tamt i den siste delen av spillet. Skeid trakk seg stadig lenger ned på banen, la om til 5-4-1, og KFUM var egentlig aldri veldig nær utlikning.

Stig Mathisen skrek i kjent gammel stil da elevene hang i tauene. Pisket dem videre.

- Kom igjen, Jens, løp hjemover, da. Kom igjen.

David, få opp farta og jobb hjemover, det er snart slutt, ljomet det utover Ekeberg.

Flere Skeid-spillere la seg rett ut idet sluttsignalet gikk, etter seks tilleggsminutter.

- Er det en trøst at Tromsdalen også avga poeng, at dere ikke mistet tabell-ledelsen?

- Nei, jeg vet ikke. Kanskje. Jeg er nå opptatt av vår kamp. Skeid hadde én sjanse, og den satte de. Vi var ikke flinke nok til å spille oss til sjanser, og da ble det som det ble, sa KFUM-treneren.

"Kåffa" møter Mjølner borte neste søndag. Deretter blir det kanskje en seriefinale når Tromsdalen kommer til Ekeberg søndag 11. oktober.

Åpnet for Grorud

Da begge de to topplagene avga poeng, benyttet Grorud sjansen til å spille seg inn i opprykkskampen igjen. De slet seg til en 2-1-seier over Kjelsås. Gjestene tok ledelsen etter 64 minutter, men Zirak Ahmed ble dagens mann på Grorud. Han utliknet 14 minutter før slutt, og da han scoret seiersgoalen på overtid, sørget han også for at Grorud kun er tre poeng bak KFUM og Tromsdalen på tabellen.

Grorud spiller borte mot Senja neste helg, mens Tromsdalen får besøk av VIF2 hjemme.

2. divisjon, avdeling 1 lørdag

KFUM Oslo - Skeid 0-1 (0-1).

KFUM Arena, Ekeberg:264 tilskuere.

Mål: 0-1 David Tavakoli (9).

Dommer: Magnus Koløy, Bjørndal. Gule kort: Eivind Sæther, Robin Bjørnholm, KFUM, Lars Vincent Andersen, Andreas Steinbakk Olsen, Skeid.

Grorud - Kjelsås 2-1 (0-0).

Grorud kunstgress: 114 tilskuere.

Mål: 0-1 Glenn Håberg Mjelde (64). 1-1 Zirak Ahmed (72), 2-1 Ahmed (90).

Dommer: Ola Oterhals, Hamar. Gule kort: Benjamin Blinderen Gleditsch, Grorud, Espen Garnås, Martin Fasting, Ola Bjørnland, Kjelsås.

Andre kamper i avdelingen lørdag: Harstad - Tromsdalen 3-3.