KFUM tapte to poeng

(KFUM Oslo - Bryne 1-1): Med uavgjort er opprykksjansene ikke lyse for KFUM. Søndag spiller de to kvalik-rivalene. Så håpet lever i KFUM-leiren.

Av Per Erik Moen

EKEBERG ARENA (Dagsavisen): Selv uten å ha «Kåffa-briler» på, kan man nok si at gjestene fra Jæren hadde en ordentlig kvass sjanse. Og den scora de på. Derfor var det relativt laber stemning i garderoben til KFUM  etter kampslutt.

Søndag spiller de to opprykks-rivalene bortekamper. Hødd skal møte Fløy borte, og Egersunds skal møte Stjørdals-Blink borte.

Begge våre konkurrenter møter tøff motstand, og vi er langt fra ute av kampen om å sikre kvalikkamper, sier trener Jørgen Isnes til Dagsavisen rett etter kampslutt.

Og får støtte av kaptein Stian Sortevik:

– Som sagt en rekke ganger, i denne avdelingen kan alt skje. Vi får se på resultatene i morgen.

Trener og kaptein var også enige i at KFUM burde vunnet denne kampen. At de tapte to poeng i de sure vindkastene på Ekeberg.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Sjansefattig

I 1. omgang var det ingen store sjanser til noen av lagene. Men flere halvsjanser.

Bryne hadde ballen på vertenes banehalvdel de første tre minuttene, men deretter var ballen i KFUM-bein mesteparten av tiden.

Her er noe av det som skjedde i de første 45 minuttene:

* Fire minutter: KFUMs løpsmaskin Lars Olden Larsen vet sikkert ikke hvor alene han befinner seg idet han mottar en trilleball ved 16-meteren. Han feier ballen godt over tverrliggeren.

* Fem minutter: Samme sted, denne gang spissen Moses Mawa. Skuddet rett i hanskene til Brynes keeper.

* Moses er på siden, innlegget går mot Yannis Moula, som ikke når ballen. Fra der vi satt, kunne det se ut som han ble dyttet.

* 25 minutter: Teknisk begavede og svært ballsikre Robin Rasch tar et direkte frispark fra 25 meters hold. Hardt, men en drøy meter over tverrliggeren.

Tok ledelsen

Så spilte Bryne seg til en halvsjanse, og kanskje omgangens største sjanse, da Vetle Lunde Myhre kom alene med KFUM-keeper Knut Arild Skjærstein. Skuddet - tuppen -var løs, og keeper plukket lett. Svak avslutning av Bryne-spissen.

0-0 til pause var greit nok, selv om altså hjemmelaget var førende og hadde flere halvsjanser.

Hjemmelaget var kvassere etter hvilen.

Etter 49 minutter får hjemmelagets kraftige spiss Moses Mawa en god sjanse i det han mottar ballen inne i feltet. Mottaket er pent, skuddet hardt, men en god Bryne-keeper Igor Spiridonov er flott ute med en beinparade.

Etter 50 minutter kommer så den forløsende scoringen til hjemmelaget. 1-0 ved Lars Olden Larsen. "Kåffa" har bitt seg fast rundt Brynes 16-meter, og Olden hamrer ballen i nettet.

Avgjørende straffesituasjon

Da så det ganske greit ut for hjemmelaget, i det gjestene ikke hadde all verden å by på framover.

– Men vi så at de var våkne ved kontringer, sier KFUM-treneren, som henviser til det som skjedde etter at gjestene hadde utliknet.

For, 1-1 kom etter 64 minutter. Brynes Vetle Lunde Myhre stormer inn i feltet, får kula i beina, men mottaket er ikke godt, og ballen har retning over dødlinja. KFUMs keeper er ute, i kroppen på jærbuen, og dommeren peker korrekt på straffemerket.

– Vi kan ikke klandre vår keeper Knut Andre Skjærstein for dette. Han må ta en beslutning kjapt der og da, sier kaptein Sortevik, og trener Isnes er 100 prosent enig.

De er enige om at dette skule utespillerne hanket inn for KFUM.

Mot slutten spilte KFUM seg til flere farligheter, men det helt store trøkket inne i feltet uteble.