KFUM med stålkontroll mot Nardo

(KFUM-Nardo 2-0). KFUM-trener Jørgen Isnes sikter seg inn på kvalikplassen etter en grei dag på jobben.

Bilde 1 av 4
KFUM Arena (Dagsavisen): Nardo skapte ikke en eneste farlighet i løpet av kampen borte mot KFUM lørdag. Etter vertenes 1-0-scoring etter en snau halvtime så de seg aldri tilbake og cruiset inn tre poeng og en ny seier.

– Solid. Vi holder nullen igjen og vinner. Strålende, oppsummerer KFUM-trener Jørgen Isnes presist til Dagsavisen etter kampslutt.
KFUM har nå holdt nullen i de to siste kampene, og vunnet tre av de fire siste. Pila peker omsider rett vei for KFUM etter en tyngre periode. Nå ser Isnes muligheter for å klare 2. plassen og dermed sikre seg kvalifiseringsspill for neste års 1. divisjon.
 Vi er med vi. 3-1-0 på de fire siste og vi har ikke igjen de aller tøffeste kampene heller, sier Isnes.
 Det har vært samtaler med spillerne om dette også. Om hvor vi ønsker å være, og gutta vil være med å kjempe i toppen. Så det er målet vårt. Helt klart, legger han til.

God førsteomgang

Og hjemmekampen mot Nardo ble heller ikke av de tøffeste for KFUM. Hjemmelaget åpnet bra og fikk et par tidlige avslutninger på mål, men begge ble stoppet av Nardos keeper Henrik Mathias Bakke. KFUM spilte en meget sterk 1. omgang og etter 23 minutter forsøkte Moses Mawa seg, men også det forsøket ble stoppet av Bakke.
KFUM spilte god tidvis god fotball, og etter 29 minutter fikk de frispark fra rundt 20-25 meter. Robin Rasch ladet skuddfoten og lurte ballen inn via stolpen nede til høyre for keeper Bakke.

Samme Rasch leverte en god ball på hodet til Mawa kun fem minutter senere, men avslutningen gikk rett på Bakke. Fire minutter etter dette igjen fikk KFUM omgangens største mulighet. Moses Mawa hadde valget mellom å tre gjennom Lars Olden Larsen, eller å fyre av selv fra 14-15 meter. Spissen gikk for det siste alternativet, men nok en gang sto Bakke i veien.

Ønsket bedre balanse

Isnes kunne likevel konstatere at KFUM gikk til pause med 1-0, og han var godt fornøyd med det laget leverte i de første 45.
 Førsteomgangen var god. Da får vi til det vi ønsker og man kan kjenne igjen litt av "Kåffa-spillet". Til tider ble vi nesten litt for offensive og begge backene havnet inne i feltet ved flere anledninger, i pausen snakket vi om at vi ønsket å få bedre balanse, for å unngå å spille på oss brudd imot i andreomgangen, forteller Isnes.

Men etter hvilen var det nettopp brudd i mot som kom for KFUM. Og Nardo fikk sin beste periode i de første minuttene etter pausen, men de store sjansene ble det ikke. I stedet for var Lars Olden Larsen nære ved å doble for vertene etter et godt frispark fra Robin Rasch, men dene gangen gikk headingen utenfor mål. Åtte minutter senere var det midtstopper Hammer sin tur til å forsøke å få ballen i mål, men avslutningen med foten etter et hjørnespark var ikke godt nok, og ble reddet på strek. Kun få minutter etter denne sjansen fikk Nardo sin kanskje største mulighet etter en enkeltmannsprestasjon fra Morten Strand. Han dro første vekk en motspiller med en 360-finte før han fyrte av. Skuddet var hardt og lavt, men snek seg på utsiden av stolpen.

Kremmerhus

Ti minutter før slutt feide Moses Mawa all tvil til side da han dro seg nydelig fri. Fra rundt 20 meter klemte han til og lurte ballen helt bort i lengste hjørne. En praktfull scoring fra KFUMs spiss.
På tampen både kunne og burde KFUM økt ledelsen ved flere anledninger, men flere mål ble det ikke. Like fult; tre poeng til KFUM.

Store sjanser mot slutten

Det er fullt fortjent. Vi blir litt trykka i starten av andre, men vi har bra kontroll på denne kampen. Godt gjennomført, sier Isnes.
 Kunne kanskje skapt enda mer sjanser tidlig i kampen med tanke på hvor mye ball dere har?
 Ja, men det er ingen lag som spiller fletta av alle lag i alle kamper i denne ligaen. Skeid spiller heller ikke blendende fotball hver eneste gang. I dag gjør vi jobben og vinner komfortabelt med en god innsats, sier Isnes fornøyd og legger til:
 Men vi skaper jo en 7-8 målsjanser her.
 De fleste av disse kom vel kanskje i løpet av de siste fem minuttene?
 Ja, det stemmer at vi får en del av sjansene på slutten her, men de teller de også, smiler Isnes som er enig i at KFUM både kunne og burde ha vunnet mer til slutt med tanke på de sjansene de fikk mot slutten.

Neste kamp for KFUM er førstkommende lørdag borte mot Stjørdals-Blink.
 Det er en bortekamp på en vanskelig kunstgressmatte, men vi har løst det bra i år. Blant annet borte mot Skeid nå nylig, så det tror jeg skal gå bra, sier en offensiv Isnes.