KFUM ledet med fire mål, men holdt på å snuble

(Nybergsund/Trysil - KFUM Oslo 3-4). KFUM trodde de hadde seieren i boks. Men tre scoringer i mot det siste kvarteret skapte litt stress i Trysil lørdag.

Skal man la seg begeistre over fire flotte scoringer, som kunne blitt både fem og seks, eller ble det overdøvet av den svake avslutningen som holdt på å koste poeng?

- Vi skal lære av avslutningen, men for oss er de tre poengene viktigst og vi er veldig fornøyd med å score fire mål på bortebane, sier KFUM-trener Jørgen Isnes etter lørdagens rare kamp i 2. divisjon.

At det endte med ettmålsseier igjen, er kanskje typisk for denne jevne avdelingen.

Brukte lang tid

Nybergsund/Trysil åpnet best uten å skape store sjanser, men halvveis i omgangen kom KFUM i gang med spillet sitt. Det vil si at de fikk større fart på pasningene og fikk utnyttet farten de har på kantene.

Men i en kamp med sju mål kom ikke den første før det var ti minutter igjen av første omgang. Og igjen var det Stian Sortevik som fikk lurt ballen i mål.

Bare tre minutter senere avsluttet Stian Pettersen dagens flotteste KFUM-angrep der mange spillere var involvert. KFUM-presset fortsatte og to minutter før pause var hjemmelaget uheldig og scoret i eget mål, men etter betydelig KFUM-press.

0-4 et kvarter igjen

Og da Stian Sortevik satte sitt andre mål etter at en snau time var spilt, og det sto 0-4 på lystavla, skulle man tro kampen var kjørt. Like etterpå kom Stian Pettersen alene med keeper og skulle satt den femte.

- Hva skjedde, Jørgen Isnes?

- Det siste kvarteret sendte Nybergsund opp sju mann i angrep, de vant duellene og de vant andreballene. Så scorer de en og to ganger uten at vi får samlet oss. Vi håndterer situasjonen for dårlig. Dette får vi sette oss ned og analysere, for det kan skje igjen, sier Isnes.

KFUM følte ikke seieren truet før Kaimar Saag satte in 3-4 tre minutter på overtid. Da hadde dommeren lagt til enda et minutt.

- Og da rakk de noen langballer til før kampen var over, men vi red det av. Og akkurat nå er jeg mest fortjent med det, sier Isnes.

Stian Sortevik ble byttet ut før hjemmelagets sluttspurt startet. Han har en hælskade man ønsker å være forsiktig med. Men at han er en viktig brikke også defensivt, er det liten tvil om.

Vil også bli best av Oslo-lagene

For Nybergsund-trener Jarl Andre Storbæk kom sluttspurten for sent. De gjorde et grep de vanligvis ikke gjør, men på 0-4 er det rom for å eksperimentere.

Dermed har KFUM to seire på rad og er bare to poeng bak Grorud på tabellen. Grorud tapte for Raufoss lørdag.

- Da får vi også justere målsetningen om å bli beste Oslolag i denne avdelingen og nest best i Oslo totalt, sier Isnes, som er fornøyd med at avslutningstreningen de siste ukene har båret frukter. Seks mål på to kamper er godkjent.

Og gir selvtillit før serieleder Hamkam ønskes velkommen til Ekeberg neste helg. Da ønsker KFUM å vise fram toppnivået sitt.

2. divisjon, avdeling 1 lørdag:

Nybergsund/Trysil - KFUM Oslo 3-4 (0-3)

Nybergsud stadion: 146 tilskuere.

Mål: 0-1 Stian Sortevik (36), 0-2 Stian Kommandantvold Pettersen (39), 0-3 selvmål Ole Kristian Nygård (42), 0-4 Stian Sortevik (59), 1-4 Ole Kristian Nygård (74), 2-4 Kaimar Saag (87), 3-4 Kaimar Saag (90).

Dommer: Sulman Maroof Hussain, Manglerud/Star.

Gule kort: Vegard Skjørestad, Nybergsund, Fredrik Levorstad, KFUM Oslo.

Øvrige resultater lørdag: Hamkam - Kjelsås 2-1, Raufoss - Grorud 1-0, Follo - Brumunddal 1-0, Bærum - Asker 2-3.

Spilles søndag: Skeid - Finnsnes. Mandag: Alta - Vålerenga 2. lag