KFUM inn i nedrykksstriden

(KFUM Oslo - Sandefjord 1-2). I en jevnspilt kamp var det én markant forskjell på topp og bunn i 1. divisjon; utnyttelse av sjansene.

Bilde 1 av 3

Av Per Erik Moen

KFUM ARENA (Dagsavisen): Med ett poeng på de tre siste kampene, er KFUM for alvor i nedrykksstriden. Mot serietoer Sandefjord onsdag kveld, noterte vi 5-5 i målsjanser. KFUMs trener Ståle Andersen sa dette til Dagsavisen etter kampslutt:

- Vi visste at vi måtte sette sjansene våre for å vinne mot et så godt lag. Vi ser forskjellen på lagene best i måten de utnytter sjansene på.

- Spillemessig var dere fullt på høyden?

- Nja. Vi møter et bedre lag. Vi gjør en god kamp, men ikke god nok til å ta poeng i denne kampen. Vi var godt med til 0-1. Så setter de scoringen på den sjansen, noe vi ikke klarte. Etter pause føler jeg vi er brukbart med igjen. Så får de slått inn 2-0. Litt likt det som skjedde i 1. omgang, sier Andersen.

Savnet Sortevik

- Blir det en kamp om å ikke rykke ned nå?

- Det kan du godt si. Men, vi er mer opptatt av prestasjonene enn tabellsituasjonen. Gjør vi det vi skal, så plukker vi nok poeng til å bli værende i 1. divisjon.

- Stian Sortevik er ute med skade. Hva betyr det for laget?

- Mye. Han er teknisk og god med ballen, men han er også en fysisk robust spiller, som ofte går foran og viser vei. Det er klart vi savnet han mot Sandefjord, og det er leit at han ikke er klar til helgens kamp mot Ull/Kisa også, sier KFUMs trener Ståle Andersen til Dagsavisen.

Sandefjord i ledelsen

I 1. omgang var det to ballbesittende lag som spilte mye ball på midten av banen. Nokså tamt i den kjølige junikvelden på Ekeberg.

Sandefjord var hakket hvassere enn KFUM, og hadde et par halvsjanser før Håvard Storbæk hamret inn ledelse for gjestene etter 34 minutter.

Der og da var ikke alle KFUM-spillerne helt med, og relativt alene på 16-meteren slo ringreven Storbæk til med et hardt skudd som føyk inn bak KFUM-keeper Lars Hirschfeld.

Før det hadde vertenes Sindre Ek hatt en god mulighet, og etter scoringen var det KFUMs spiss Emil Ekblom som kom aller nærmest nettsus for hjemmelaget.

Han fikk vridd seg rundt og skutt fra 16-meter, ballen gikk derimot rett til side for keepers venstre stolpe.

Helt fortjent ledelse til Sandefjord etter den første omgangen.

Syv minutter inn i 2. omgang fikk Dennis Obeng en stikker, og kom i stor fart alene mot Sandefjords keeper Anders Gundersen. Sistnevnte kom fint ut, og tett i kroppen beina på Obeng, havnet skuddet i keeperens brystkasse.

Stor Ek-sjanse

KFUM spilte seg stadig bedre inn i kampen, og etter 63 minutter fikk Sindre Ek sjansen. Hadde den kjappe kantspilleren visst hvor alene han var idet han mottok ballen ved 16 meteren, hadde han tatt seg tiden til å sikte. Noe forhastet fyrte han av, traff litt feil, med utsiden av støvelen, og ballen gikk utenfor. Stor mulighet til å utlikne.

Så skjedde det som så ofte skjer i fotball. Sandefjord scoret på sin sjanse. Forskjellen på topp og bunn, kan man også si.

For, etter 68 minutter punkterte Sandefjords Kjell Rune Sellin kampen med 2-0-scoringen.

For, selv om KFUM fikk inn en redusering, var det litt for lite litt for sent. Innbytter Cato Valøy nettet etter at først John Olav Norheim slo et frispark som kaptein Christoffer Dahl stusset videre til Valøy, som plasserte ballen i mål.

Men, dette skjedde halvannet minutt på overtid, og Sandefjord var ikke veldig truet i sluttsekundene.

Sandefjords meget kjente trener, den tidligere klassespilleren Lars Bohinen, var fornøyd med seier og tre poeng, men sur over baklengsmålet.

- Unødvendig, var hans korte kommentar.

Bunnkamp neste

- Søndag møter dere Ull/Kisa borte. Et lag som ligger fem poeng bak dere på tabellen (tapte 0-1 for topplaget Kristiansund onsdag). Viktig å ta poeng i slike kamper?

- Selvsagt. Det venter et knalltøft oppgjør der. Det kan være lettere å motivere spillerne når vi er underdogs. Så en av utfordringene er å møte opp topp skjerpet mot Ull/Kisa. Vi må ha den rette mentale inngangen. Stikkord i den kampen er intensitet, kraft og duellstyrke.

Etter Ull/Kisa venter Hødd hjemme 10. juli. Så er det ferieopphold til 31. juli. Da venter Åsane i Bergen.

1. divisjon fotball menn onsdag, 15. runde:

KFUM Oslo – Sandefjord 1-2 (0-1)

KFUM Arena: 321 tilskuere

Mål: 0-1 Håvard Storbæk (34), 0-2 Kjell Rune Sellin (67), 1-2 Cato Valøy (90).

Dommer: Sivert Amland, Kringlebotn. Gult kort: Péter Kovács, Sandefjord, Ciisè Aaden Abshir, KFUM Oslo.

Kongsvinger – Bryne 2-0 (0-0)

Gjemselund: 1275 tilskuere.

Mål: 1-0 Adem Güven (68), 2-0 Güven (70).

Dommer: Per Erik Haugen, Rælingen. Gult kort: Pål Aamodt, Bryne, Christian Røer, Kongsvinger.

Kristiansund – Ull/Kisa 1-0 (1-0)

2015 tilskuere

Mål: 1-0 Jean Alassane Mendy (44).

Dommer: Jan Morten Tennøy, Nore Neset.

Ranheim – Fredrikstad 0-0

1538 tilskuere

Dommer: Kristoffer Hagenes, Hovding. Gult kort: Martin Thømt Jensen, Ludvig Begby, Fredrikstad.

Sandnes Ulf – Levanger 1-1 (1-1)

1443 tilskuere

Mål: 1-0 Pontus Engblom (18), 1-1 Bendik Bye (39).

Dommer: Sigurd Kringstad, Valder. Gult kort: Ørjan Hopen, Levanger.

Strømmen – Raufoss 4-0 (2-0)

Strømmen stadion: 506 tilskuere.

Mål: 1-0 Ole Marius Aasen (7), 2-0 Aleksander Melgalvis (21), 3-0 Olav Øby (78), 4-0 Markus Brændsrød (90).

Dommer: Mads Skarsem, Charlottenlund. Gult kort: Markus Rolandsen, Håvard Nome, Fredrik Greve Monsen, Raufoss, Markus Brændsrød, Aleksander Melgalvis, Pål Steffen Andresen, Strømmen.

Åsane – Jerv 1-1 (0-0)

567 tilskuere

Mål: 0-1 Tonny Brochmann (58), 1-1 Geir André Herrem (90).

Dommer: Bjørn Hansen, Kolbotn. Gult kort: Michael Ogungbaro, Andreas Hagen, Jerv, Vegard Leikvoll Moberg, Martin Ueland, Åsane.

Runden avsluttes med Mjøndalen - Hødd torsdag.