Keepertabbe ødela opprykket for Frigg

(Senja - Frigg 1-0). Frigg trengte ett poeng for å rykke opp. Men høstsesongens første tap kom i sesongens siste kamp lørdag.

Bilde 1 av 2

Egil Borgen Evensen har vært en av landets beste keepere i år, med bare fire innslupne mål på bortebane i hele sesongen. Det femte kom lørdag på Senja stadion, og det ble skjebnesvangert.

Han startet også kampen på Senja stadion strålende, og reddet to store sjanser til hjemmelaget tidlig.

Frostrøyken og kuldegradene lå over stadion der hjemmelaget planla å gå ut i hundre. Det gjorde dem.

Mistet ballen

Og avgjørslen falt etter 27 minutter. En scoring som dessverre en av årets beste Frigg-spillere neppe vil gemme så lett.

Et frispark fra skrått hold fra cirka 25 meter ble slått inn mot mål, ballen gikk rett i fanget på Evensen, som tilsynelatende hadde full kontroll.

Men plutselig glapp ballen ut av hendene på han og Sebastian Jensen sto der og pirket inn det som skulle vise seg å bli kampens eneste og helt avgjørende scoring. Her ville jo vinneren rykke opp.

– Jeg visste at ballen var glatt i kulda, derfor var jeg våken for en keeperretur, sa matchvinneren til lokalavisa.

Senjas største fotballnavn, Christer Johnsgård, minnet om at keeper Evensen leverte knallredninger utenom scoringen, også i 0-0 oppgjøret i Oslo i vår.

– Det var jo han som reddet dem fra nederlag i den første kampen, sa han.

Drama på overtid

Frigg kom til noen store sjansen rett før pause, men etter hvilen slet de med å bryte ned et Senjalag som lå dypt.

To minutter på overtid fikk Frigg frispark på 18 meter, alle gikk opp, inkludert keeper, men frisparket fra Lars-Petter Moss ble klarert ut.

Rett etterpå var det kaos i Senja-feltet da Frigg prøvde å presse inn utligningen som ville gitt opprykk. Men dommer blåste av for angrep på keeper.

På sidelinja ble det hissig stemning da Senjas trener prøvde å hindre Friggs kaptein Shariff Cham fra å ta et raskt innkast. Det ble lett klammeri og Senjas trener Walter Johnsgård ble sendt på tribunen.

Men etter nesten seks tilleggsminutter blåste dommeren av årets 3. divisjonssesong for disse lagene. Senja hoppet av glede, mens de for anledning rødkledde Frigg-spillerne la seg rett ned på det iskalde kunstgresset.

Senja spiller i 2. divisjon neste år og de feiret seieren med et kamprop lånt fra Oslo: Sa sa sa - bra bra bra - Senja Senja Senja!

3. divisjon, avdeling 6, siste runde:

Senja - Frigg 1-0 (1-0)

Senja stadion: Ca. 1000 tilskuere.

Mål: 1-0 Sebastian Jensen (26).

Dommer: Vegar Ballovarre, Skjervøy.

Gule kort: Tobias Melseth, Sondre Laugsand, Øyvind Kildalsen, Sondre Tunstad, Senja, Ulrik Ferrer, Frigg.

Øvrige resultater i avdelingen lørdag: Grei - Fløya 1-5, Finnsnes - Skarp 1-1, Lyn - Harstad 3-2, Korsvoll - Skjervøy 2-4, Junkeren - Stålkameratene 4-4, Sortland - Melbo.

Senja rykker opp, Korsvoll spiller i 4. divisjon neste år.