KFUM har scoret mot Finnsnes lørdag, og sikret et historisk opprykk. FOTO: GUTTORM LENDE

Kan rykke rett ned

KFUM vil ikke kjøpe én eneste spiller og betaler kun lønninger fordi de må. Om de rykker ned igjen, er det ingen krise.

Kameratgjengen fra Ekeberg er ikke som alle andre topplag i Norge. Etter at de rykket opp til ligaen som OBOS sponser, blir de eneste Oslo-lag på nest øverste nivå neste år. De er allerede i dialog med Norges Fotballforbund om å få dispensasjon til å spille kampene på KFUM Arena i stedet for å bli tvangsflyttet til Bislett. Noen små utbedringer må til for publikum og TV-dekning.

– Om vi rykker ned igjen, får ikke daglig leder sparken, for å si det sånn, sier nettopp daglig leder i KFUM, Thor-Erik Stenberg til Dagsavisen.

LES OGSÅ: KFUM feiret opprykket i nord

Lik lønn

I så måte blir de årets svar på Mjøndalen i Tippeligaen. Et eksotisk innslag som setter klubbmiljø foran elitetenkning. Og spillerlønninger innfører de bare fordi de må.

– Det er helt greit, det blir ganske lik lønn til alle, og det finansieres av andelen av de medieinntektene vi automatisk får som 1. divisjonslag, sier Stenberg.

LES OGSÅ: Tjener null i KFUM

Gammelt og ungt

Mens andre opprykkslag, som Raufoss og Kongsvinger, har toppfotballhistorie bak seg, ønsker KFUM å beholde sin profil. De synes egentlig det er lag som Lyn eller Skeid som burde vært i 1. divisjon.

En av klubbens nøkkelspillere, og assisterende daglig leder, Christoffer Dahl, var sentral i Lyn da de samlet over 20.000 tilskuere i byderbyene mot Vålerenga for mer enn ti år siden.

KFUM er en salig blanding av gammelt og ungt, men alle har til felles at de har spilt barndomsfotball i KFUM.

For deg med ♥ for Oslo: Sjekk våre nye Oslo-sider her!

Ledet hele veien

I årets 2. divisjon har de ledet fra start til mål.

– Vi vant de ti første seriekampene. I en periode ledet vi tabellen med 11 poeng. Og vi har vunnet de to siste kampene mot to av de sterkeste lagene, Tromsdalen og Finnsnes. Et veldig fortjent opprykk, sa trener Ståle Andersen til Dagsavisen etter at opprykket ble klart lørdag.

Med seg som assistent har han landslagssjef for futsallandslaget og kommentator i Dagbladet, Esten O. Sæther.

LES OGSÅ: Lyn: – Uvirkelig at vi rykker ned

Ingen innkjøp

Årets toppscorer ble Torstein Andersen Aase, som smakte på toppfotballivet i Stabæk, men som ønsket seg en klubb der han kunne trene når han ville.

– Vi skal bruke opprykket til å bygge breddeklubben KFUM videre, sier Stenberg.

PS. Etter lørdagens siste hjemmekamp mot Ullern blir det opprykksfest i KFUM-hallen.

Følg Dagsavisen på Twitter og Facebook!