KJetil Rekdal takker Christian Grindheim for innsatsen etter cupkampen mot Vidar.

Kan denne VIF-duoen heve hverandre?

KOMMENTAR: Vålerenga er to kamper unna cupfinalen i november. Hvordan ser dette laget ut da hvis det skulle komme seg dit? Kjetil Rekdal og Christian Grindheim må spille hverandre gode.

 

Det var mye nerver på Ullevaal stadion utover i den vanskelige 2.-omgangen mot Vidar onsdag kveld. For det store flertallet, som ikke så noe av denne kampen, høres jo 3-1 komfortabelt ut. Men den tredje og beroligende scoringen kom på overtid på en hockey-kontring mot åpent mål. Men: Fotballen er slik innrettet at seiere slår det meste. Og denne seieren var mye viktigere enn det så ut som der og da foran snaue 1500 tilskuere på Ullevaal. For Vidar var akkurat så freidige som det er lov å være for et 2.-divisjonslag på cupraid. Målscoreren hadde avbrutt en bryllupstur til Barcelona for å få med seg moroa.

Grunnen til at det så så glissent ut på tribunene var at de forskjellige fraksjonene blant VIF-supporterne hadde samlet seg på den ene kortsida for å prøve å samkjøre sin støtte til laget som har frustrert dem i hele år. Det hørtes i hvert fall ut som det prosjektet lyktes. Det var høyrøstet støtte til VIF i samfulle 92 minutter. Det var også et viktig signal i en tung tid for Vålerenga.

For som Christian Grindheim sa til oss etter at turbulensen med Kjetil Rekdal hadde lagt seg denne uka: - Cupen er en viktig bonus. Men serien er selvsagt viktigst. Og det prosjektet er nå nedjustert til å holde plassen. Første økt på den jobben skjer mot Aalesund søndag kveld før en lang fotballpause inntreffer. Hva skjer med VIF da? Den pausen må brukes godt og nettopp Rekdal og Grindheim får hovedrollene. Begge har sterke meninger, begge kjenner hverandre svært godt. Og etter møtene med investor Tor Olav Trøim er enda mer makt lagt i deres hender og føtter.

Klubben jobber for å beholde Vebojah Sakor lenger. Han er stor og sterk og sendte VIF i tet på Ullevaal. Da viste han et sjeldent glimt av såkalt hurtig teknikk da han skjøt fort og presist fra 16-meteren slik at keeper ikke rakk å reagere. Sakor er viktig i balansen på VIFs midtbane der Christian Grindheim skal være sjefen igjen.

Resten er opp til  Tor Olav Trøim som har vært tett på laget de siste dagene, også på cupkampen på Ullevaal. Han har signalisert store endringer i driften av klubben. Alle venter spent. Om det skjer noe med spillerstallen i sommer er avhengig av salg. Og det er få VIF-spillere som er blitt mer attraktive internasjonalt etter den vårsesongen som ligger bak. Publikum er også svært avventende. Under 1500 tilskuere i cupkampen på hjemmebane bekrefter det.

Men Vålerenga vant. Og er to kamper unna cupfinalen. Det er i hvert fall en liten oppmuntring for en presset spillergruppe.