Ishockey

Kampen om best i byen er i gang for MS og VIF

(Vålerenga - Manglerud Star 3-2). Mats Trygg ble den store helten da VIF slo Manglerud Star i sesongens første Oslo-derby.

Av Haakon Thon

Forrige sesong vant Manglerud Star tre av fem kamper mot rivalene fra Vålerenga. Denne sesongen vil Vålerenga gå seirende ut av den interne ligaen mellom de to Oslo-lagene.

– Det er klart vi ønsker det. Det er matchene mot Manglerud Star som er lokalderbyet vårt, og det er viktig å vinne de matchene, sier VIF-trener Roy Johansen på telefon til Dagsavisen dagen etter at hans gutter vant 3-2 mot MS.

Sesongstarten kan dermed sies å være meget sterk for Vålerenga, som nå står med 13 poeng på fem kamper, kun ett poeng bak Storhamar, og med kun åtte baklengsmål (minst i ligaen sammen med Sparta).

– Det har vært en god start. I fjor på samme tid hadde vi null poeng etter fem kamper, så dette er bedre, sier Johansen.

God start

Det starta også godt i kampen mot MS hjemme i Furuset Forum. VIF var det beste laget i første periode, men slet med å skape de helt store sjansene, og med å få pucken i mål når sjansene først kom. Men 50 sekunder før første pause kom den tidligere MS-spilleren Rasmus Ahlholm alene med keeper Mike Morrison. VIFs nummer 20 limte pucken inn i mål via tverrliggeren.

Scoringen så ut til å gi MS en vekker, og i den 2. perioden var det gjestene som kjørte kampen. I løpet av 11 sekunder snudde Sam Coatta (6.53) og Steffen Ratejczak (7.04) kampen.

Men drøye minuttet før pause sørget Andreas Stene for at lagene var like langt før den siste perioden.

Ledelsen

I trejde periode tok det Vålerenga drøye seks minutter å ta tilbake ledelsen. Målet kom etter at MS-keeper Mike Morrison var litt for sein med å komme seg tilbake i mål etter en redning der han ble dratt litt ut av buret. Pucken endte opp på bladet til Mats Trygg som skjøt via Morrison før pucken trillet over streken.

– Det er ikke noe pent mål. Det er et arbeidsmål, sier Johansen.

– Før det hadde Manglerud noen feite sjanser. Dette kunne vippa begge veier, så ærlige må vi være, legger han til.

Kampen bølget fram og tilbake, men Manglerud Star klarte aldri å få pucken i mål i siste periode. Dermed ble Mats Trygg matchvinner i sin første kamp som VIF-gutt mot moderklubben Manglerud Star.

Selv om VIF tok første stikk er Roy Joahansen likevel klar på at det ikke var noen feilfri kamp fra VIF sin side.

– Jeg er fornøyd med poenget, men ikke like fornøyd med gjennomføringa. Manglerud Star er et bra lag, men vi gjør alt for mye feil gjennom matchen, sier Johansen som synes spesielt andreperiode var svak.

Selv om Johansen ikke mener VIF leverte sin beste kamp er en glad for at det ble full pott.

Overtid

På torsdag spilte Vålerenga og tapte på overtid borte mot Storhamar. Roy Johansen mener det var en bedre kamp av Vålerenga enn hjemmemøtet med MS. Likevel har VIF bra los på toppen av tabellen. Johansen tror likevel Storhamar etter hvert vil seile i fra.

– Det er viktig å vinne disse kampene mot MS om vi skal være med helt til slutt. Jeg tror Storhamar blir for sterke for vi kommer ikke til å gå gjennom en hel sesong skadefrie, og vi er sårbare. Spesielt på løpersida, sier Johansen.

Han håper likevel på at VIF kan være med å kjempe like bak Storhamar.

– Vi vil være med å kjempe om plassene like bak. Sammen med Stavanger og Frisk. Storhamar har bedre bredde enn noe annet lag så de blir det vanskelig å gjøre noe med. De har også finansielle muskler til å hente noen om de skulle trenge det.

Neste motstander for Vålerenga er et av lagene Johansen peker ut som en mulig direkte konkurrent, nemlig Stavanger Oilers. De møtes allerede tirsdag klokka 19.00 i Stavanger.

Manglerud Star på sin side skal ikke spille før på torsdag. Da venter Frisk Asker på hjemmeis.