Nyheter

Jubileum og gravøl for Ryes bar

Etter 10 års drift tvinges Ryes bar på Grünerløkka til å legge ned.

Bilde 1 av 4

Leiekontrakten går ut ved årsskiftet, og mandag informerte daglig leder Bjørn Vidar Ringsbye de ansatte om beslutningen.

95 kvadratmeter

Ryes bar er en sted hvor hamburgere, rimelig øl og god atmosfære har vært i fokus i det snaut 100 kvadratmeter store lokalet.

«Den rocka baren med det stilige interiøret er en oase midt på Grünerløkka for dem som foretrekker gammelrock og sleik i håret fremfor hipsterskjegg og indierock», skrev osloby.no da de anmeldte stedet for to år siden.

Nå er det slutt.

Årsaken er at gårdeieren, ifølge Rye-sjef Bjørn Vidar Ringsbye, skal ha to millioner kroner netto i året.

Med den leieprisen finner han det ikke forsvarlig å drive videre.

– Så i år blir det både 10-årsjubileum og gravøl samtidig, sier han ironisk.

– Da vi startet opp lå leien på rundt millionen i året. Nå ligger den på 1,8, og ville øke til to. Selv om vi har en bra omsetning, er det ikke forsvarlig å drive videre, sier Ringsbye til Dagsavisen.

Forfaller

I dag er det kun Ryes bar som leier i gården. Resten står tomt.

– Og forfaller, sier Ringsbye, som med tungt hjerte har valgt å legge ned.

Han har sjekket rundt på hva andre utesteder i nærheten må betale i husleie.

– De ligger på rundt halvparten av hva vi må ut med, sier han.

Bestemmelsen ble tatt fredag, og mandag ble de rundt 25 ansatte informert.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

– De syntes det var trist. Vi har vært her i 10 år, noe som er lenge i vår bransje, sier han.

Men han har ikke gitt opp håpet om å drive det samme konseptet i andre lokaler.

– Per nå har vi ikke noen lokaler i kikkerten. Men vi velger å si på gjensyn, framfor farvel, avslutter Ringsbye.

Gårdeier Th. Thune forteller til Dagsavisen at gården har vært under rehabilitering siden 2014.

– Vi håper å få inn flere leietakere, blant annet en klesforretning som det tradisjonelt har vært der, sier han.

Mer fra Dagsavisen