Slik så det ut på den aller første VIF-treningen på VIFs stadion.

Jentene trente først på VIFs nye stadion

Kvinnelaget til Vålerenga var det første som fikk prøve det flunkende nye kunstgresset på Vålerengas nye stadion.

 

En ny tidsregning begynner i Vålerenga. Nå flytter de snart inn. Mandag kveld fikk jentene som de aller første teste ut kunstgresset til såkalt «testtrening».

Tirsdag kommer gutta etter. Men selve anlegget er fortsatt en byggeplass med de restriksjoner det medfører.

- Ja, vi hadde en lett trening der mandag kveld. Jeg vil påstå jeg har sett en del baner i Norge og jeg vil hevde at dette er den flotteste vi har vært på, sier administrativ leder for Vålerengas damelag, Egil Ødegaard til Dagsavisen. Han tror ikke de var de aller første med ball utpå der ettersom  Valle Hovin videregående skole har startet opp. Men det var det første Vålerenga-laget som fikk slippe til.

Ettersom laget spilte kamp søndag og har ny kamp i Trondheim onsdag (kvartfinale i cupen mot Trondheims/Ørn), var det en times lett trening som ble gjennomført. Det var kun gressflata de fikk prøve, garderobene og andre fasiliteter inenndørs måtte de holde seg unna.

Ikke åpnet ennå

Vålerengas damelag er også først ut med kamp der. Lørdag 9. september spilles åpningskampen mot Kolbotn, dagen før gutta slipper til. Da blir det fotballfest hele dagen på Valle med gratis adgang på kvinneampen.

Tirsdag er det Ronny Deilas menn som får prøve seg.

– Dette gleder vi oss til. Nå får vi to hele treningsuker fram mot åpningen mot Sarpsborg 08, sier  Ronny Deila, som understreker at det ikke holder med ny arena for å vinne.

– Vi gjorde en god prestasjon på Lerkendal, men vi må prestere bedre for å slå Sarpsborg også, er hans attest til Geir Bakkes mannskap.

Da spillerne kom seg hjem fra Trondheim mandag fikk de fri fram mot dagens premiere på et flunkende nytt kunstgress.

Må ha tillatelse

Men på grunn av at den formelle brukstillatelsen fortsatt mangler, er det en rekke restriksjoner rundt de første øktene, som offisielt kalles «testtreninger» for at man skal få vite at kunstgresset ligger som det skal.

Derfor slipper de ikke til hver dag ennå.

Stig-Ove Sandnes er daglig leder i det som fortsatt heter Vålerenga kultur- og idrettspark.

I en e-post til de ansatte skriver han at entreprenøren «Hent» har gitt tillatelse til åtte testtreninger inntil midlertidig brukstillatelse foreligger. 

Og det er viktig at det budskapet understrekes. Brukstillatelse fra Plan- og bygningsetaten er nødvendig for å kunne ta anlegget i bruk til ordinære treninger og kamp.

Derfor er det ikke tillatt med tilskuere eller andre på testtreningene. Tribunene er stengt, de som beveger seg der, må klareres og bære hjelm.

Mandag kveld var det hektisk anleggsarbeid særlig utenfor stadion. Det er mye arbeid som gjenstår.

To ukers trening

– Det har vært fascinerende å følge dette prosjektet med alle de store og små bekymringer som følger med. Men vi er i rute, sa Sandnes til Dagsavisen på vår siste befaring på banen.

For Ronny Deila handler det nå om å bruke den positive energien laget fikk med seg fra Lerkendal.

Også vet han tida jobber for å få de syke og skadde spillerne kampklare: Daniel Fredheim Holm, Moa Abdellaoue, Magnus Lekven og Fitim Azemi.

Søndagens matchvinner, Henrik Kjelsrud Johansen har brukt måneder på å komme tilbake.

– Og det kan jeg takke klubbens medisinske apparat for, sier Kjelsrud Johansen til Dagsavisen. Blir han den første av gutta som scorer på den nye hjemmebanen?

FAKTA

Dette blir de første kampene på VIFs nye stadion:

LØRDAG 9.9: VIF Kvinner - Kolbotn (gratis adgang)

SØNDAG 10. 9: VIF - Sarpsborg 08 (utsolgt)

MANDAG 11.9: VIF2 - KFUM Oslo (2. divisjon)

ONSDAG eller TORSDAG 20/21.): VIF - Sarpsborg 08 (semifinale cup)

LØRDAG 23.9: VIF kvinner - Avaldsnes

SØNDAG 24.9: VIF - Brann