Jan Bøhler har bestemt seg for å svare ja til å fortsette som stortingsrepresentant for Oslo Ap.

Jan Bøhler vil ha fire nye år på Stortinget

– Jeg er mer motivert enn noen gang, sier oslobenkens Jan Bøhler (Ap), som vil ha fire nye år på Stortinget.

 

– Jeg har fått veldig mange oppfordringer om å fortsette, ikke bare fra alle Ap-lagene i Groruddalen, men også vanlig folk på gata. De stopper meg og sier det er flott å ha noen som tar opp problemer i nærmiljøet de er opptatt av og kan identifisere seg med, sier Jan Bøhler til Dagsavisen.

Det er deler av grunnen til at stortingsrepresentanten vil si ja til fire nye år på Stortinget.

– Jeg har bestemt meg for å svare ja til å fortsette som stortingsrepresentant, sier Arbeiderparti-politikeren.

Les også: Mannekampen i Oslo Ap tilspisser seg

Friere rolle

Ikke nok med det, men Bøhler er mer gira enn noen gang på ta fatt på jobben som stortingsrepresentant, om han får fornyet tillit.

– Jeg er mer motivert enn noen gang. Dette blir første perioden jeg ikke er leder av Oslo Ap i tillegg, som vil frigjøre en del tid. I tillegg har jeg fått rollen som storbypolitisk talsperson, som er en mer fri rolle, mindre knyttet til en spesifikk komité, sier Bøhler.

Den frie rollen som storbypolitisk talsperson var forklaringen Bøhler ga NRK da de konfronterte han med at han har 68 prosent fravær i komitémøtene han skal være i.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Lokale saker

Bøhler mener rollen som storbypolitisk talsperson har gitt ham rom for å engasjere seg i en rekke enkeltsaker som er viktig for folk.

– Som Grorruddalsatsinga og Aker sykehus, sier Bøhler.

Blant dem som har sagt nei til gjenvalg er nåværende stortingsrepresentant Truls Wickholm. Det samme har Prableen Kaur sagt. Hun har vært vararepresentant denne perioden.

Jacobsen sa nei

Dagsavisen har tidligere bragt nyheten om at lederen i Oslo Arbeiderparti, Frode Jacobsen, heller ikke vil på Stortinget. Bøhler øker da sjansene sine for å få en sikker plass på lista, som tredjeplassen.

Les også: Bytter fylke

Trangt om plassen

Lenger ned er det trangt om plassen for mannlige kandidater. AUF har allerede lansert Didrik Beck som sin ungdomskandidat. Etter det Dagsavisen erfarer kan likevel Beck få konkurranse fra styreleder i Antirasistisk Senter, og tidligere AUF-leder Eskil Pedersen. I tillegg til lederen i homonettverket, Jon Reidar Øyan, som stiller til valg. Det samme gjør Fredrik Mellem, lederen i Oslo Arbeidersamfunn. Dermed kan det bli trangt om femteplassen – og sjuendeplassen.

Andre navn som trekkes fram er Andreas Halse, Nasir Ahmed og Abdullah Alsabeehg fra bystyregruppa. En som også regnes som aktuell er Jonas Bals, rådgiver på Stortinget for Jonas Gahr Støre.

Les også: Fabian Stang vil på Stortinget