Aina Stenersen står fram med historie om egen selvskading som 15-åring. FOTO: JAVAD PARSA

Innstilt som ny Oslo Frp-leder

Aina Stenersen seiler opp som ny leder for Oslo Frp.

 

Valget av ny leder skal gjennomføres på fylkesårsmøtet i Oslo Frp februar 2015, og valgkomiteen som ledes av Petter Meidell har innstilt på Aina Stenersen som ny leder for fylkeslaget.

  • Henrik Gjerding er innstilt som ny politisk nestleder.
  • Tone Ims Larssen er innstilt som ny organisatorisk nestleder.

Dagsavisen har tidligere skrevet at 32 år gamle Stenersen var en het kandidat til å ta over for Camilla Wilhelmsen som leder av fylkeslaget.

LES OGSÅ: Kan bli ny leder i Oslo Frp

Wilhelmsen har tidligere gjort det klart at hun ikke vil fortsette.

– Jeg har meddelt valgkomiteen at jeg ikke tar gjenvalg, har Wilhelmsen uttalt til Dagsavisen.

Støtte

Tidligere ordfører for Oslo Frp, byråd og stortingsrepresentant, Peter N. Myhre er en som har vært en åpen tilhenger av Stenersens kandidatur.

– Hun er en velutdannet, erfaren, og svært dyktig ung Frp-er som nok vil gjøre en veldig god jobb i vervet, har Myhre tidligere uttalt til Dagsavisen.

Stått fram

Frp-politikeren har tidligere stått fram i Dagsavisen og fortalt om sin egen selvskading som tenåring for å fjerne tabu om psykiske lidelser blant ungdom.

– Jeg startet å skade meg selv da jeg var 15 år. Selvskadingen varte i perioder hele tenårene gjennom. Kuttene taler over 1.000, fortalte Stenersen.

Hun har derfor vært opptatt av å styrke helsetilbudet for ungdom med flere helsesøstre på skolen. Hun har også tatt til orde for å tillate røyking av heroin.