Ingen slåsskamp mellom supporterne

Da det ble kritisk med tbane-stans foran Vålerenga - Brann, innkalte VIF kjapt til krisemøte. VIF-sjef Erik Espeseth berømmer supporterne for at situasjonen ikke eskalerte.

VALLE (Dagsavisen): Etter at Vålerenga hadde slått Brann 2-0 fikk VIF-direktør Erik Espeseth klarhet i at det aldri ble noe bråk mellom de to supporter-gruppene.

– Da vi hørte om ulykken på Nationaltheatrets tbanesjasjon, møttes umiddelbart krisetemaet der vi, supporterklubbene fra begge klubbene og politiet var involvert. Utfordringen var å hindre skader og få folk trygt på kamp. Nå har vi fått vite at det ikke var VIF-supportere inne på tbanen på Natoinaltheatret og det kom heller ikke til noe gnisninger mellom supporterne, sier Erik Espeseth til Dagsavisen.

En Brann-tilhenger ligger skadet på Ullevål sykehus, og VIF-ledelsen håper det går bra med han.

Da t-banen ble stanset måtte supporterne komme seg til Intility Arena på Helsfyr på annen måte og det ble satt opp busstransport. Utfordringen da var at Brann- og VIF-supportere ble blandet. Vanligvis sluses hjemme- og borte-supporterne inn på stadion etter en nøye detaljert plan for å unngå bråk.

Kampen hadde også en ekstra sikkerhets-dimensjon ved seg ved at regjeringen var representert med tre ministre innenfor murene.

– Jeg vil berømme både Branns og våre supportere for at de kjølet seg ned før kampen. Slike ulykker vil vi selvsagt unngå og da den ble kjent virket det som folk tok til fornuft og roer seg ned, sier Espeseth.

Brann-trener Lars Arne Nilsen hørte om ulykken uten at han visste noe mer enn andre søndag kveld.

– Oppførselen på arenaen var eksemplarisk, så håper jeg bare vedkommende ikke ble alvorlig skadet og er raskt ute igjen, sa Nilsen i mediesonen etter kampslutt.

Det ble solgt over 11500 billetter til kampen, det er uvisst om mange ikke rakk kampen på grunn av problemene i sentrum.