Annonse
Det er verdt å minne om at Ullevaal stadion er Vålerengas hjemmebane helt til september.

Ikke glem Ullevaal

APEROPET: Joda, Vålerenga skal inn på nytt stadion i år. Men det er på Ullevaal stadion grunnlaget skal legges. Her er noen av høydepunktene som venter der.

Annonse
Oslo

 

Du som leser denne spalten hver fredag, og kanskje også leser bloggen vår, bør ha fått med deg at vi gleder oss særdeles mye til vårt nye stadion.

På Valle går arbeidet som planlagt. Den siste tribunen er straks ferdigbygget. Ventetida er snart over.

Men som en trofast supporter vil kunne fortelle deg, det er alltid noe å vente på. Det er fortsatt en stund til vi samles på festplassen på Valle Hovin og går samlet inn til Vålerengas nye hjem, den 9. eller 10. september. Hva sier du til at vi bruker den tiden best mulig? Ta frem kalenderboka nå og hold av de følgende datoene jeg nå skal liste opp, så vi kan ta et ordentlig farvel med Ullevaal Stadion. For vi har fortsatt noen høydepunkter igjen på Oslo Vest å kose oss med. Minst en kamp hver måned.

Det starter allerede om drøye to uker. Serieåpning mot Viking, mandag 3. april. Jeg trenger vel ikke fortelle deg hvor bra Vålerenga Fotball anno 2017 har sett ut hittil, gjør jeg vel? Høyt press, gjennombruddstyrke, en Moa som er mer målfarlig enn vi har sett ham på lenge, en eldstemann Christian Grindheim som er i sitt livs form, og innføring av forbud mot støttepasninger. Alt ispedd noen unggutter som så absolutt vil sette sitt merke på årets Eliteserie.

Les også: Lag med Oslogutter

Mye tyder på at vi har en minneverdig sesong i vente. Flest mulig bør bruke anledningen til å være der når denne sesongen starter. Hvor var du da Ronny Deilas Vålerenga startet jakten på Europa-herredømme?

Etter april kommer som kjent mai. Da har vi to høydepunkter å se frem til. 16. mai-kampen mot Kristiansund, blant annet. Nå har vi egentlig aldri fått til noen ordentlig 16. mai-tradisjon i Oslo, men morsom fotball og en Eliteserie-debutant burde være fristende nok til å få med seg denne kuriositeten. Tolv dager senere kommer Rosenborg på besøk. Vi satser på at Lord Bendtner gjør det samme som Einar Gudjohnson gjorde, etter Vålerenga-Molde i fjor sommer: Legger opp etter å ha blitt spilt i stykker.

Med en morsom vårsesong tilbakelagt hopper vi inn i sommersesongen. Der venter vi tidlig besøk av bitre drammensere, men de får ha meg unnskyldt. Det virkelige høydepunktet følelsesmessig blir garantert kampen mot Lillestrøm, 24. juni kl.18.00. De elsker å hate oss og vi elsker å terge. Forvent en kort og artig, fin liten krig som ingen ønsker å tape.

Juli bringer kanskje ikke den mest spennende hjemmekampen, men det blir med den ene. Kampen mot FK Haugesund 9. juli, blir eneste anledning til å se Vålerenga i Oslo på en stund. Fotballsultne Oslo-folk får ikke den anledningen igjen før 13. august.

Les også: Vålerenga signerte 17-åring

13. august er også datoen for den aller siste hjemmekampen på Ullevaal Stadion. Poetisk nok blir Tromsø det aller siste laget som gjester oss på Ullevaal. Den Eliteserie-motstanderen som befinner seg lengst unna vårt eget hjem. Ikke forvent like mange triste tårer som den siste kampen på Jordal Amfi, men noen tårer av gledesvarianten blir det nok. Takket være den nye TV-avtalen er Ullevaal-kampene allerede spikret i kalenderen. Så det er bare å plotte dem inn.

Spesielt på vårsesongen vil vi også finne noen mindre attraktive motstandere og oppgjør. De lagene som best kan beskrives som myke pakker på Julaften, når du eksplisitt ønsket deg Lego. Lag som Sogndal, Sandefjord, Stabæk, pluss de nevnte bitre drammenserne. Hvis treningskampene er noen pekepinn blir det fortsatt ganske morsomt å se Vålerenga Fotball, også i disse kampene. Klubben kommer til å varte opp med god fotball. Da er det opp til deg og meg å bidra med fulle tribuner.

Og skulle du mot formodning kjenne en vemodig følelse i september over at vi ikke lenger spiller på Ullevaal Stadion, så ta det helt med ro. Du har jo fortsatt cupfinalen å se frem til.

Vålerenga-tilhengerne Lars Erik Schou, Greger Thorvaldsen, Trond Erik Sandgren og Kjell Henning Thon skriver i Dagsavisen hver fredag, under vignetten Aperopet.

 

Annonse