Det blir mange kalde timer før ny leillighet på Tøyen er i boks.

I kø for nye leiligheter

Når salget av 13 nye leiligheter på Tøyen starter klokken 14 lørdag ettermiddag, har flere personer ligget ute i flere døgn for å sikre seg et sted å bo.

 

Gjennom to kalde netter har en håndfull personer sittet og ligget i kø på tomta, for å sikre seg nye leiligheter på Tøyen.

Lørdag klokken 14 får de endelig lønn for strevet, når salget åpner.

– Det har vært en kald natt, og det bli en kald natt til. Men vi holder ut. Vi har slått opp telt inne i en garasje, og vi holder varmen og humøret oppe rundt bålet, sier køståerne, og viser lista med navn, og ønske om leilighet.

– På lista har vi skrevet ned navn, hvilket nummer de er i køen, og hvilken leilighet som er ønsket. Av oss som er her nå, har ingen satt seg opp på samme leilighet, sier en av boligkjøperne.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Syd Tøyen Torg er et nytt bygg med 13 leiligheter som skal stå ferdig i 2018.

«Et fargerikt og annerledes bygg på Tøyen med 13 nye leiligheter, med fasiliteter som egen urteparsell, to takterrasser, balkong og store vinduer», heter det i prosepektet til APT Hagegata 25 AS, som er utbygger.

Prisene på leiligetene starter på 2,9 miilioner kroner, og ender på drøyt 11 for den største, som er på 118 kvadratmeter.

Les og se video: Jeg, en køsitter