Hus nær Jordal Amfis anlegg har fått sprekker

Flere bygninger som ligger i nærheten av anleggsområdet ved nye Jordal Amfi har fått sprekker som knyttes til Oslo kommunes byggeprosjekt, ifølge Aftenposten.

 

Aftenposten har fått innsyn i dokumenter sendt til det kommunale foretaket Kultur- og idrettsbygg, som er byggherre for Jordal Amfi.

– Det dreier seg om terrassedører og vinduer som er trege fordi de har seget ned, sprekker i plater på vegger og gliper mellom listverk i tak og langs gulv, sier styreleder Kjersti Sletteng i sameiet Kampen Hageby.

Les også: Full krangel: Jordal Amfi ikke ferdig før 2020

Hun opplyser at dette gjelder fire hus.

I tillegg er det også meldt inn skader på eiendommer i Jordal Terrasse, Aurskoggata, Hølandsgata, Elverumsgata og Ullensakergata.

Kommunikasjonssjef Haakon Berg Jensen for eiendom i Kultur- og idrettsbygg sier alle som har tatt kontakt har blitt henvist til sine respektive forsikringsselskap.

– Det er for tidlig å konkludere rundt hvem som har skylden. Nå ønsker vi å håndtere dette på best mulig måte, sier han.

Nye Jordal Amfi skulle stått klart til seriestart i ishockey i høst, men utfordringer med grunnforholdene har ført til at hele prosjektet ligger an til å bli nærmere to år forsinket. I tillegg ligger kommunens regning an til å vokse fra 553 til 694 millioner kroner.

(NTB)