Høy temperatur da Frigg slo Lyn og overtok tabelltoppen

Da Ulrik Ferrer sendte Frigg opp i 2-0 fem minutter før pause valgte spissen å feire foran Lyn-supporterne. Da ble det bråk.

Bilde 1 av 5
Det ble en ellevill førsteomgang mellom Frigg og Lyn på Marienlyst lørdag. Lyn toppet tabellen ett poeng foran Frigg og Senja før helgens runde. Det var med andre ord mye på spill mellom de to naboene fra Oslo vest. Lars-Petter Moss sendte Frigg foran etter 18 minutter på et frispark fra omtrent 20 meter ute til høyre. Moss vrengte ballen bort i lengste hjørne, og Frigg kunne slippe jubelen løs.

– Lyn hadde litt mer ball enn vi hadde sett for oss i starten av kampen, mens jeg synes vi stresser litt med ball, får litt høye skuldre og har litt for korte angrep, sier Frigg-trener Magnus Aadland til Dagsavisen etter kampslutt.
 Moss har masa så mye om å få ta frispark den siste tiden at jeg egentlig skulle ønske at vi vant kampen 2-0 og at han ikke scora så han ikke fikk mer bensin på det bålet, ler Aadland.
Mener du det?
 Nei, selvfølgelig ikke, smiler han.

2-0 og rødt kort

Aadland synes Frigg hevet seg utover i omgangen og etter 40 minutter doblet vertene etter at Vital Curtis Kaba dro seg løs på høyresiden og fant Ulrik Ferrer foran mål.
 Det er en bra prestasjon av dem, og en like dårlig prestasjon av oss, sier Lyns trener Thomas André Ødegaard om 2-0-målet.
Ferrer valgte å løpe bort mot publikum og feiret nedover hele langsiden. Da han nærmet seg Lyn-fansen stoppet han ikke, men intensiverte feiringen og flere av Frigg-spillerne hang seg på, blant annet Vital Kaba. Lyn-supporterne ble åpenbart provoserte av at Frigg-spillerne viste tegn og jubla mot de tilreisende noen kilometer lenger nord i byen.
 Det er fryktelig unødvendig å gå og hisse opp publikum slik, sier Frigg-trener Aadland.
Lyns Christoffer Lars Simensen fikk nok og gikk i klinsj med Kaba. Enkelte Lyn-supportere fulgte opp med å kaste gjenstander mot spillerne. Kaoset var komplett og til slutt valgte dommeren å gi både Simensen og Kaba det gule kortet. Det førte til at Simensen, som hadde plukket opp et gult kort tidligere i omgangen, ble sendt i dusjen. Stemningen var på kokepunktet blant Lyn-supporterne.
 Når han (Simensen) kommer løpende der så er det nødt til å bli gult kort. Det blir det ti av ti ganger. Det er en hodemist, sier Frigg-trener Aadland.

Ble byttet ut

Lyn-trener Thomas André Ødegaard ønsket ikke å kommentere opptrinnet til Dagsavisen.
Frigg-trener Aadland valgte å ta affære og tok Kaba av banen til pause.
 Var det fordi du synes han ble litt for het?
 Det var sammensatt. Det er en risiko å ha han på banen for han er en spiss som fort kan få et gult kort til. Han er vond å miste ballen til som regel. Han bremser ikke i duellene, han krasjer, sier Aadland som gikk for det trygge valget med 2-0 og én mann mer før de siste 45 minuttene.
 Samtidig har vi mange spillere som er gode på benken og som fortjener å spille, legger han til.

Gitt klubben en ny dimensjon

Aadland skrøt likevel av Kaba, som han tross alt mente hadde spilt en god omgang.
 Ja, han var god for oss. Men vi valgte å gjøre byttet uansett. Han har gitt laget en ny dimensjon denne sesongen. Han jobber hardt, og vinner igjen baller høyt for oss som gjør at vi ikke må spille oss gjennom et etablert forsvar hver eneste gang vi  skal score, sier Aadland.
 Han ville svært gjerne fortsette. Han jakter jo toppscorertittelen, men jeg følte det var rett å ta han ut. Også for å markere litt etter feiringen på 2-0-målet, innrømmer Frigg-sjefen.
Kaba står med 20 fulltreffere denne sesongen, og er foreløpig toppscorer med ett mål mer enn Skarp-spiller Sondre Bergstedt Flaat.

Transportetappe

Lyn med ti mann og to mål opp visste at de kom til å få det tøft mot laget som har sluppet inn minst mål av samtlige lag i Norges fire øverste divisjoner denne sesongen. Det ble på mange måter en transportetappe for Frigg, som i det 63. minutt langt på vei feide all tvil til side da Christian Mork skrudde kula fra venstre og bort i lengste hjørne bak Orhan Simsek.
Lyn forsøkte å flytte spillere opp og skape farligheter, men Frigg var nærmere både fire og fem mål enn Lyn var en redusering.
 Sånn er fotballen. Vi slipper inn enkle mål og klarer ikke skape særlig mange sjanser selv, sier Lyn-sjef Ødegaard som innrømmer at oppgaven ble for tøff med kun ti mann.
 Jeg synes likevel at andreomgangen vår er bedre enn den første. Da spiller vi ballen litt mer framover, legger han til.

Ikke bekymra

Magnus Aadland sier at Lyn var i nærheten av å skape noe, men at han egentlig aldri var ordentlig bekymra.
 Jeg sitter med følelsen av at om vi gjør oppgavene våre så vil vi holde unna. Vi har holdt nullen 14 ganger tidligere denne sesongen, så du føler at du har sett det før og blir derfor ikke like bekymra, sier Aadland som ikke misunner Lyn det presset de er under.
 Jeg synes litt synd på dem faktisk. Folk ser på Lyn som et eliteserielag, men de som spiller er en gjeng med 3. divisjonsspillere. Da hender det at de gjør sitt beste, men at de likevel ikke strekker til, sier han.

Tror ikke på hjelp fra Korsvoll

Med seieren har Frigg alt i egne hender når det kommer til opprykket. Senja kan komme opp på samme poengsum om de slår Korsvoll i morga, men Frigg vil være foran på bedre målforskjell. Aadland tror ikke det kommer noe hjelp fra naboene fra Korsvoll i søndagens oppgjør.
 Nei, det tror jeg ikke. Rapportene fra Korsvoll er at det ikke er helt optimalt der oppe akkurat nå, men du kan være sikker på at når kampen mot oss nærmer seg vil de være 20 mann på trening og klare til kamp, smiler Aadland.
 Hvordan er mulighetene for opprykk nå?
 Nå har vi alt i egne hender og det er deilig. Vi må forvente at Lyn tar ni poeng på de siste tre kampene så jobben er ikke gjort, men jeg har vært med på tre opprykk tidligere og kjenner igjen det samme i denne gruppa. Det er en fin "go" i laget nå, svarer Aadland.

Heller ikke Ødegaard tror Lyn vil få noe hjelp fra Korsvoll, som sammen med Frigg var med å ødelegge opprykksdrømmen for Lyn forrige sesong. Ødegaard mener uansett at de ikke må bruke energi på hvordan de andre lagene gjør det.
 Vi har mer enn nok med å tenke på oss sjøl, og ta en kamp av gangen og gjøre jobben vår selv. Så får vi se om det er godt nok når vil teller opp til slutt, sier Ødegaard som synes tapet var rettferdig.
 Det er litt sur, men jeg synes Frigg var bedre enn oss i dag, erkjenner han.