Holder Grorud i opprykkskampen

(Grorud - Fram Larvik 1-0). Et kvarter før slutt fikk 19-åringen sin debut for hjemmelaget. Tre minutter før slutt ble Magnus Lankhof Dahlby matchvinner og holder Grorud inne i opprykkskampen i 2. divisjon.

Bilde 1 av 3

GRORUD KUNSTGRESS (Dagsavisen): Grorud jakter lederposisjonen i 2. divisjon bak Fredrikstad og Raufoss, og skulle sikre tre enkle poeng mot kriserammede Fram Larvik lørdag ettermidag. Det viste seg vanskelig. Tre minutter før slutt tok debutanten Magnus det avgjørende initiativet og dundret inn kampens eneste mål.

- Fantastisk moro for meg. Jeg kom til Grorud tirsdag og nå vil jeg hjelpe laget i opprykkskampen, sier Magnus Lankhof Dahlby til Dagsavisen.

På lån fra Strømsgodset

Han tilhører 99-årgangen, har  akkurat har fylt 19 år og kom på lån fra Strømsgodset denne uka. I Drammen har han scoret sju mål for annetlaget. Tidligere har han spilt to år i Vålerenga for G16-laget i interkrets.

Gutten er rendyrket spiss og bekreftet sine offensive egenskaper i det kvarteret han fikk slippe til.

- Ja, jeg liker å komme meg bak forsvaret og gå rett på mål. Jeg skal være en aggressiv spisstype, sier gutten som opprinnelig er fra Hurum.

Og dermed er i grunnen seiersmålet beskrevet. Dahlby tok et rykk da pasningen kom, var plutselig i fri posisjon bak Fram-forsvaret og smalt inn det som skulle avgjøre kampen.

Overgangen fra Godset var ikke opplagt, men han ønsket mer spilletid på seniorlag og har sans for Grorud-trener Eirik Kjønøs offensive og uredde satsing. Han spilte i Vålerenga fra 2013 til 2015.

Tannløs omgang

Før scoringen var det en ørkenvandring i denne kampen for Grorud. Før pause hadde ikke laget et eneste skudd på mål.

- Vi har god tid, vi må være tålmodige, sa kaptein Faysal Ahmed til sine lagkamerater ut i annen omgang.

Men mye omtalte Fram Larvik, som ikke klarte å stille lag i en av kampene før sommeren, som medførte at trener Petter Belsvik trakk seg, har brukt sommervinduet til å låne inn spillere fra blant annet Sandefjord og Tønsberg. Annetlaget deres tapte 0-36 (!) denne uka, men nå har de startet en aksjon for å berge plassen i 2. divisjon med A-laget.

Og rett før Grorud satte inn avgjørelsen, hadde Fram Larvik to store sjanser til å avgjøre kampen. De har fått nye folk i angrep med teknisk gode egenskaper.

- Dette var tredje kampen i år at en debutant scoret. Vi må takke trener Eirik Kjønø for at han fant denne unggutten. Eirik har oversikt og gode kontakter, sier Groruds administrator Richard Pedersen til Dagsavisen.

Med seieren holder Grorud følge i serietoppen der de deler tetplassen på 32 poeng med Raufoss (en kamp mindre spilt), Fredrikstad og Elverum. Kommende helg får de en nøkkelkamp borte mot Raufoss. Den kan definere mye av høstsesongen for Grorud.

- Vi vinner på en svak dag. En viktig egenskap, sier Pedersen, som nyter alle gratulasjonene den nye unggutten får etter kampen i de kraftige vindkastene.

- Det blir herlig å fighte om opprykk med denne gjengen, sier Dahlby.

PS. Vinneren går rett opp i 1. divisjon, mens toerlaget spiller kvalifisering mot det andre toerlaget i avdeling 2, deretter mot det tredje siste laget i 1. divisjon.

2. divisjon, avdeling 1 lørdag:

Grorud - Fram Larvik 1-0 (0-0)

Grorud kunstgress: 126 tilskuere.

Mål: 1-0 Magnus Lankhof Dahlby (87).

Dommer: Sander Bråten Johannessen, Randesund.

Gule kort: Mame Nor Ndiaye, Herman Solberg Nilsen og Kenneth Stenvold Nielsen, Fram Larvik.

Øvrige kamper denne runden: Asker – Hønefoss 4-0, Nybergsund – Elverum 0-5, Fredrikstad – Bærum 3-0.

Søndag: Moss – Mjølner 1-0.
Mandag: Stabæk2 - Raufoss 18.00.