Historisk Oppsal-seier i nord

(Harstad-Oppsal 1-2, Ullern-MO IL 3-2). De to Oslolagene fikk begge sesongens første trepoengere i 2. divisjon lørdag. For Oppsal var det deres første seier på dette nivået noensinne.

Av Per Erik Moen

Oppsals unge spillere hadde all grunn til ellevill jubel etter klubbens første seier noen gang i 2. divisjon. Håkon Sakshaug sendte oslolaget i ledelsen rett før pause. En corner måtte Harstad-keeperen gi retur på og der sto Sakshaug klar til å sende ballen i mål.

Etter tre kamper uten scoring satt den endelig for Oppsal. Og Oppsalgjengen forsto for alvor at her var det mulig å ta med tre poeng sørover da Shàresh Ahmadi sørget for 2-0 etter 76 minutter. Et langt innkast inn i feltet havnet i beina på den store spissen, som scoret. Simon Fredrik Johansen reduserte for vertene kun minuttet senere, men Oppsal holdt unna i de nervepirrende sluttminuttene.

- Første omgang var årsbeste av oss, og endelig kom scoringene, melder Oppsal-trener Gisle Olsen til Dagsavisen.

Harstad løftet laget og presset mye på i sluttfasen, men det åpnet rom for Oppsal-kontringer.

- Vi var nærmere 3-1 enn de var uavgjort, mener Olsen. Et eksempel på det var et frispark som smalt i tverrliggeren.

20 betalende på Ullern

På Ullernbanen var det også dags for en trepoenger til et oslolag. Hjemmelaget slo nyopprykkede MO IL med 3-2, etter scoringer av Martin Christiansen, Håkon Saugen Rekdal og Kenneth Di Vata Jensen.

20 tilskuere møtte fram i regnværet for å se Ullern spille hjem denne sesongs første serieseier.

Oppsal har èn seier, to uavgjort og ett tap etter fire seriekamper. Småpent av det nyopprykkede laget fra Oslo øst. De møter Mo IL hjemme i neste serierunde. Nordlendingene står bokført med null poeng etter fire spilte seriekamper.

Søndag spiller Skeid hjemme mot Tromsdalen, før den fjerde serierunden rundes av mandag. Da møter Grorud Stabæk2 hjemme, mens Kjelsås tar turen til ishavsbyen og møter Tromsøs 2. lag.

2. divisjon, avdeling 1 lørdag:

Harstad - Oppsal 1-2 (0-1)

Harstad kunstgress: Ca. 300 tilskuere.

Mål: 0-1 Håkon Sakshaug (43), 0-2 Sharesh Ahmadi (76), 1-2 Simon Fredrik Johansen (78).

Dommer: Tom-Jøran Henriksen, Krokelvdalen.

Gule kort: Stian Christensen, Knut-Jørgen Evensen, Harstad, Mats Winsnes, Mathias Ranmark Oppsal.

Ullern - Mo IL 3-2 (2-1)

Ullern kunstgress: 20 tilskuere.

Mål: 1-0 Martin Christiansen (14), 2-0 Håkon Rekdal (18), 1-2 Remi Jakobsen (20), 3-1 Kenneth De Vita Jensen (47), 2-3 Vebjørn Vinje (71).

Dommer: Eivind Bodding. Haga.

Gule kort: Håkon Rekdal, Oppsal, Niklas Bakksjø, Remi Jakobsen, Anders Opdal, Vebjrn Vinje, Harstad

Rødt kort (to gule): Niklas Bakksjø, Harstad.