Det er primært i de de høyereliggende områdene, over ca 350 moh. og nord i Marka, du kan få deg en skitur på villsnø denne helgen, ifølge Skiforeningen. ILLUSTRASJONSFOTO: HILDE UNOSEN

Her er det best løypeforhold i helgen

Skiforeningen melder om nærmere 70 løyper som er og vil bli ferdig preparert i løpet av fredagen.

Til tross for at det fortsatt ikke er store snømengder, er det nå skiføre mange steder, og det er primært i de de høyereliggende områdene, over ca 350 moh. og nord i Marka, du kan få deg en skitur på villsnø, skriver Skiforeningen i føremeldingen på sine hjemmesider. Det er foreløpig løyper som går på skogsbilveiene som nå er preparert med løypemaskin eller scooter, opplyser foreningen.

Disse stedene anbefaler Skiforeningen i helgen for dem som liker ekte snø under skiene:

  • Kjekstadmarka ut fra Kleiverfeltet, Elvelia og Lierskogen,
  • Vestmarka ut fra Solli, Vestmarksetra og Skoglund.
  • Krokskogen ut fra Skansebakken, Sollihøgda og Ringkollen.
  • Nordmarka syd ut fra Elveli i Sørkedalen, Frognerseteren og Movatn,
  • Nordmarka nord ut fra Stryken, Svartbekken og Mylla dam,
  • Romeriksåsene ut fra Sjonken, Brovoll og Nordåsen i Nannestad
  • I tillegg er det greit i Lillomarka ut fra Langsetløkka, men her understrekes det at det er litt tyngt og rufsete i starten.

Flere kunstsnøløyper

Kunstsnøproduksjonen er fortsatt i gang en rekke steder. En av de lengste sløyfene finner du på Fossum i Bærum med en cirka 2 km lang løype. I Holmenkollen vil løypenettet utvides jevnlig og ytre sløyfe inklusive standplassen inne på arenaen er preparert.

LES OGSÅ: Da unga gikk på skøyter i gatene på Grønland

Markastuene er åpne

Mange av stuene i Marka holder også åpent de neste helgene.

Førstkommende helg er følgende stuer åpne i Østmarka: Mariholtet, Rustadsaga, Sandbakken, Skjeibreia, Vangen være åpne både lørdag og søndag fra 10-16. Mens Skullerudstua har noe kortere åpningstider med 11-16.30.

Mens i Lillomarka og Gjelleråsen vil Lilloseter, Lunderudkollen, Sinober og Trollvannstua være åpne hele helgen fra klokka 10 til ut over ettermiddagen . I Nordmarka er også alle stuene åpne. Se mer om åpningstider på Skiforeningens hjemmeside.

Selv om det har vært mange kuldegrader den siste uke er det fortsatt store variasjoner på isforholdene og med snø oppå isen, advarer Skiforeningen på nettsidene og oppfordrer publikum til å vente til det er staket løype over vannene før man begir seg utpå isen.

LES OGSÅ: Østmarka får ny terrengsykkelsti