Annonse
Rocko forsvant i Nordmarka.

Har du sett hunden med ni liv?

Rocko ble tent på, slept etter en bil, og svidd i øyet av en sigarett før Amir reddet ham. Men nå er hunden forsvunnet. Kan han ha tatt banen alene?

Annonse
Oslo

Rocko er en åtte, snart ni år gammel collie/labrador miks. De syv første leveårene rakk han å oppleve mange fæle ting. 

– Han er en omplasseringshund. Han er døv etter å ha fått en liter bensin helt over seg og så blitt tent på, mens han var inne i et bur. Han har blitt  hengt opp etter lysekrone, slept etter hengefeste med bil, og fått røyk stumpet i øyet. Kort sagt blitt helt grusomt behandla, sier Amir Reza Asgari til Dagsavisen. 

På grunn av mishandlingen, har Rocko ett skadet øyre og ett skadet øre. Det siste året, mens han har bodd hos Asgari, har han fått behandling hos veterinær. Hunden, som er svart med en liten hvit flekk på brystet, har dessuten fått være med på lange turer i Nordmarka. 

– Rocko er omsider blitt så skadefri han kunne blitt. Han har snudd helt om, og blitt mer tillitsfull enn de fleste hunder, nå som han endelig er trygg, sier Asgari. 

Den stolte hundeeieren er dermed lei og fortvilet over at Rocko er forsvunnet. Det skjedde tirsdag kveld, fra Trollvasshytta ved Lillevann stasjon nær Oslo, der Asgari og Rocko bor. Siden da kan hunden ha blitt observert ved Hospitsveien, men den observasjonen er ikke bekreftet. 

– Vi leter og leter, gir aldri opp. Det jeg frykter mest, er at Rocko har tatt seg en tur med T-banen. Det har han gjort en gang før. Den gangen kom han seg helt til Ensjø, helt i andre enden av byen, før Falken kom med ham, forteller han.

Amir Reza Asgari lover dusør om noen finner hunden. Mer informasjon fins på Facebook-sida Rømlingen

Annonse