Akkurat her er Veigar Pall Gunnarsson fornøyd med å være VIF-spiller etter å ha scoret mot Viking i 2011. Han løftes av Morten Berre mesn Håvard Nielsen gjerne vil gratulere. FOTO: GORM KALLESTAD/NTB SCANPIX

Gunnarsson: – Tida i Vålerenga var et helvete

Veigar Pall Gunnarsson beskriver tida si i Vålerenga som et lite helvete. Det var en fryktkultur i klubben.

Det er i siste utgave av fotballtidsskriftet Josimar at Veigar Pall Gunnarsson snakker om erfaringene sine fra Vålerenga i 2011. Bladet har i praksis gitt ut en bok på 180 sider om den såkalte «Gunnarsson-saken», også kalt «overgangssaken» der alle de tiltalte ble frikjent i 2013.

Veigar Pall Gunnarson ble en sentral brikke i rettssaken. Han var ikke tiltalt, men den lave prislappen Stabæk satte på ham (1 million kroner) ble en av sakens kjernepunkter. Han gikk fra Stabæk til Vålerenga selv om det viste seg at Rosenborg bød mer.

LES OGSÅ: Frifinnelsen

På Island

Nå er Pall Gunnarsson hjemme på øya der han er trener i sin gamle klubb Stjarnan utenfor Reykjavik.

– Tiden i Vålerenga var helt jævlig. Det var ikke noe lederskap som oppmuntret til gode prestasjoner. Det er bare å se på hvor mye penger som ble brukt og hvilke gode spillere som var innom, sett i sammenheng med resultatene. Da ser du at noe ikke stemte, sier han.

I 2011 var Martin Andresen trener og Truls Haakonsen sportssjef. Haakonsen var en av de tiltalte som også ble frikjent. Men i Vålerenga fikk han i praksis sparken ifølge Josimars dokumentar. Det var sterke reaksjoner internt i VIF om hvordan saken som også inkluderte Herman Stengel, ble håndtert.

For deg med for Oslo: Sjekk våre nye Oslo-sider her!

Ville ikke ha ballen

Gunnarsson fikk en kort karriere i VIF, der han bare scoret tre mål på 20 kamper. Paradoksalt nok havnet både han og Andresen i Stabæk igjen

– Flere av spillerne hadde ikke lyst til å få ballen. Og VIF hadde den troppen!, sier Gunnarsson som opplevde at overgangssaken hans ble etterforsket i halvannet før den havnet i rettssalen.

– Det som sårer meg aller mest er måten de (lederne i VIF og Stabæk) sto retttsalen og snakket meg ned på, forteller han videre.

LES OGSÅ: - Gunnarsson var null verdt

SE SNAKKIS: Hvem er sjefen i Vålerenga?