FAU-leder Birgitte Schjøtt Christensen ved Grünerløkka barneskole. FOTO: FRØYDIS FALCH URBYE

Grünerløkka barneskole stenger etter drapstrusler

Grünerløkka barneskole vil fortsatt holdes stengt etter drapstrusler mot elever.

 

Skolen vil også holdes stengt tirsdag, melder TV 2.no i kveld. Årsaken til stengingen skal være konkrete drapstrusler mot elever og lærere. 

– Skolen og Utdanningsetaten har jobbet ut fra et føre-var-prinsipp. Jeg er ikke engstelig på vegne av egne eller andres barn ved skolen, sier FAU-leder ved Grünerløkka skole, Birgitte Schjøtt Christensen til Dagsavisen.

Christensen forteller at det har vært vanskelig å nå ut til alle foreldre med informasjon, men mandag holdt skolen et foreldremøte ved Hersleb skole, da Grünerløkka skole foreløpig ikke kan brukes.

Grünerløkka skole er igjen stengt etter at det kom en anonym drapstrussel fra samme Instagram-konto som kom med en bombetrussel mot skolen for halvannen uke siden.

– Fra vår side er saken i etterforskningssporet. Skolen har selv vurdert trusselen som så stor at de velger alternativ undervisning mandag, sier Steinar Hausvik, operasjonsleder i Oslo politidistrikt, til NTB.

Paris-terroren

FAU-leder Christensen forteller at foreldrene ved skolen ble overrasket da den første trusselen kom. 

– Særlig med tanke på det som skjedde med terrorangrepet i Paris, så er mange engstelige, sier hun. Trusselen som kom i går var ikke en bombetrussel, men skal ha inneholdt drapstrusler mot elever ved skolen.

– Vi er kjent med at det forekommer direkte drapstrusler mot elever, og vi har mottatt en anmeldelse, uttaler Hausvik til NTB.

Christensen forteller Dagsavisen at skolens elever vil få undervisning i andre lokaler framover, og at de ikke vet hvor lenge skolen vil være stengt.

– Hvordan har kontakten med skole og politi vært?

– Vi har hatt god kontakt med skolen, og vi har vært i kontakt med politiet nå.

– Burde dere hatt denne kontakten tidligere?

– Det vil jeg ikke kommentere på dette tidspunktet, sier Christensen.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Anonym bombetrussel

Assisterende direktør og beredskapsansvarlig Dag Hovdehaugen i Utdanningsetaten, uttalte i dag tidlig til Aftenposten at sannsynligheten for at trusselen er reell, er liten.

– Samtidig må vi ta forholdsregler, og vi må forholde oss til dette som om det skulle vært en ekte trussel. Det gjør vi til vi får identifisert hvor denne trusselen kommer fra, sier Hovdehaugen.

Grünerløkka barneskole holdt også stengt fredag 13. november grunnet en anonym bombetrussel på Instagram.

– Må ta det alvorlig

Forrige gang skolen ble truet hadde barna uteskole, og noen gikk på kino, skriver osloby. Til nettstedet sier forelder Zuzanna Gregorowicz at man ikke kan avfeie slike trusler.

– Det er klart vi blir veldig bekymret. Hvem er det? Hvorfor? Man kan ikke bare avfeie det og tenke at det er tull, men må ta det alvorlig. Forrige gang valgte vi å holde datteren vår hjemme. Idag fulgte mannen min henne, og barna skulle ut på besøk på andre skoler, sier Zuzanna Gregorowicz.