Grorud-tap med ti mann

(Grorud - Tromsdalen 0-2). Da Groruds Mesut Can fikk direkte rødt kort etter 57 minutter, ble opprykksfavorittene i 2. divisjon for sterke. For Grorud venter nå Alta borte og Molde hjemme (i cupen).

Av Per Erik Moen

GRORUD MATCH KUNSTGRESS (Dagsavisen): Det var 0-0 mellom to gode og jevne lag. Etter 57 minutter skjedde så det som skulle bli den store snakkisen i Grorudleiren etter kampslutt. Mesut Can fikk direkte rødt kort av dommer Henrik Ingwardo fra Fet.

Groruds Mesut Can kommenterte hendelsen slik overfor Dagsavisen:

- TUIL-spilleren lå nede da jeg kom løpende. Så tok han tak rundt beinet mitt, jeg forsøkte bare å rive meg løs, og da kom jeg borti ham med beinet. Dommeren mener jeg sparket ham, men jeg hadde ikke den hensikten, sier en nedbrutt Can.

Treneren inn til dommeren

Grorud-trener Rolf Teigen gikk inn i dommergarderoben etter kampen, og gjengir overfor Dagsavisen hva han sa til dommeren:

- Jeg sa at jeg mener han vurderte situasjonen helt feil. Kort og greit.

Mens Dagsavisen står ute i gangen utenfor Groruds garderobe, kommer Mesut Can ut fra garderoben. Med et fortvilet ansiksuttrykk. Han spør trener Teigen om reaksjonene inne i dommergarderoben.

- Det er ikke noe vi får gjort med dette nå, Mesut, sier en trøstende trener til en nedbrutt spiller.

Før denne avgjørende hendelsen etter 57 minutter, var det to topplag i "trikkeserien" vi så. Høyt tempo, godt organiserte lag, og jevnspilt.

Grorud startet best

Grorud var best i de første 20 minuttene, så kom avdelingens største opprykksfavoritt mer og mer, og etter 37 minutter fikk bortelaget frispark rett utenfor 16-meteren. Tomas Kristoffersen tok kort tilløp, og dundret ballen i tverrliggeren. Straks etter var TUIL nær ved å få presset ballen over målstreken etter corner.

0-0 til pause var et OK resultat etter en god omgang.

Minuttet etter den omdiskuterte utvisningen etter 57 minutter, smeller det i tverrliggeren bak Groruds keeper Hermann Tronhus Rhodèn nok en gang. Suseren fra Vegard B. Lysvoll smalt ned på målstreken, og Grorud levde farlig.

Holdt nesten hele veien

- Så spiller vi godt ti mot elleve. Er gode defensivt, og klarer å skape farligheter offensivt, sier Grorud-trener Rolf Teigen.

TUILs Lysvoll får så en stor sjanse etter 62 minutters spill. Umarkert får han tid til å sikte, men skuddet fra 10 meter treffer ikke innenfor.

Grorud så ut til å stå distansen helt ut, men så kom baklengsmålet kun fire minutter før slutt. TUILs Steffen Skogvang Pedersen kom seg til dødlinja med ballen, så opp, og la pent ut til Tomas Kristoffersen, som siktet, og bredsidet ballen pent inn, nede ved stolpen.

- 0-1 eller 0-2 er ikke så viktig, vi satset derfor alt på en utlikning helt på tampen, men fikk èn til imot, sier Groruds trener om det faktum at Tor Martin Mienna sendte inn 2-0 tre minutter på overtid. Det var kampens siste spark på ballen.

Gleder seg til Molde-kampen

- Vi gjør en god kamp spillemessig. Jeg så ikke helt hendelsen ved utvisningen, og vil ikke mene noe om den. Vi nuller ut denne kampen, så reiser vi til Alta neste helg for å vinne, sier kaptein Morten-Andre Slorby.

Og etter Alta-kampen, venter 2. runde i cupen for Grorud. Hjemme mot Molde. Den kampen gleder alle på Grorud seg til.

PS. I søndagens andre kamp i Oslo slo Kjelsås Oppsal 1-0 på Grefsen stadion. Kjelsås kom tilbake etter 0-1-tapet mot Finnsnes i seriepremiæren forrige helg, og nedkjempet hardtarbeidende Oppsal-spillere. Sigurd Tinius Tveter Martinussen ble matchvinner 11 minutter før slutt da han satte en returball fra stanga i mål.

Oppsal og Ullern, med henholdsvis ett og null poeng, møtes til dyst på Trasop kommende lørdag.

Søndagens resultater i 2. divisjon, avdeling 1:

Senja – Alta 2-1, Harstad – Finnsnes 1-2, Kjelsås – Oppsal 1-0, Grorud – Tromsdalen 0-2.

Spilt lørdag: Skeid – Ullern 2-0, Follo – Mo 3-2.

Spilles mandag: Tromsø 2.-lag – Stabæk 2.-lag.