Grorud sprakk i toppkampen mot Raufoss

(Raufoss - Grorud 4-0). Grorud utfordret Raufoss i toppkampen i 2. divisjon søndag, men da Raufoss fikk straffespark etter en times spill, gikk lufta ut av Grorud.

Laget lå under 0-1 ved pause på Nammo stadion søndag, men med litt bedre effektivitet kunne Grorud ledet kampen halvveis.

Fredrick Pettersen hadde omgangens største sjanse ved siden av Raufoss-scoringen da han kom alene med Raufoss-keeper Ole Kristian Lauvli, men sistnevnte sto også fram som en av Raufoss matchvinnere.

Presset høyt

Raufoss presset høyt fra start og fikk uttelling for det tidlig. Laget vant ballen høyt i banen og angrepet ble avsluttet med et godt og kontant skudd fra Martin Petterson Heiberg før tre minutter var spilt.

Men overraskende nok ga ikke dette hjemmelaget mest energi, Grorud svarte med å samle seg og overta store deler av banespillet. Og de brukte farten til blant andre Trace Murray da de kom fram til mange muligheter. Men felles for alle skuddforsøkene var at de gikk over Raufoss-målet.

Unntaket var Pettersens omtalte sjanse, men skuddet gikk rett i keeper.

Tett i tetkampen

Raufoss lå poenget foran Grorud foran denne kampen i et tett race i toppen i denne 2. divisjonsavdelingen. Både Fredrikstad og Alta vant sine kamper søndag og satte press på blant andre disse to lagene.

Grorud gjorde noen bytter i pausen uten at det hjalp på den offensive kraften.

Og da Geirald Meyer fikk et straffespark mot seg etter 60 minutter, som Anton Henningsson scoret på, raknet det litt for Grorud.

Straffesparket var ikke opplagt, Meyer sto stille for å unngå takling i duellen, men i følge dommeren stakk han fram hofta slik at Raufoss-spilleren gikk overende.

Klappet sammen

Og da Matias Belly Moldskred satte 3-0 sju minutter ferdig, var kampen avgjort.

Grorud klarte ikke å legge mer kraft i duellene og det godt trente Raufosslaget fløt på fysikken kampen ut.

Den siste scoringen kom etter en litt for slapp klarering fra Grorud på en corner og Edvard Linnebo Race fikk scoret sitt første mål for de gule og svarte. Grorud spilte i hvitt for anledningen.

Dermed stoppet Groruds seiersrekke på fire strake og kommende lørdag kommer en annen opprykkskandidat, Elverum, til Grorud kunstgress. De spiller sin kamp i denne serierunden mandag.

Raufoss bekreftet sin sterke hjemmestatistikk og har nå 24 mål på sine sju kamper hjemme. Laget er akkurat nå opprykksfavoritten.

2. divisjon, avdeling 1 søndag:

Raufoss - Grorud 4-0 (1-0)

Nammo stadion: 624 tilskuere.

Mål: 1-0 Martin Petterson Heiberg (3), 2-0 Anton Henningsson (straffe 60), 3-0 Matias Belli Moldskred, 4-0 Edvard Linnebo Race (87).

Dommer: Ole-Alexander Ekeli Valen, Kråkerøy.