Fotball

VIF-nykommerens sjokk: – Veldig stor forskjell

Albanske Eneo Bitri (27) debuterte med scoring da Vålerenga spilte 2-2 mot Odd. Men midtstopperen trenger tid før han blir vant til kunstgresset i norsk toppfotball.

VALLE (Dagsavisen): Før helgen ble 27-åringen hentet til VIF fra Banik Ostrava i Tsjekkia. Etter bare to dager ble han kastet inn fra start, og bidro sågar med scoring da det ble poengdeling mot laget fra Skien.

– Vi skapte sjanser, men klarte ikke vinne. Slik er fotballen. Vi må akseptere resultatet og se fram mot å vinne de neste kampene, sier Bitri til Dagsavisen.

Les alt om Vålerenga her!

Uvant underlag på Valle

Han trekker fram det som var den største utfordringen for ham personlig.

– Det var veldig vanskelig for meg å spille på kunstgress, jeg er ikke vant til det. Så det må jeg tilpasse meg, sier han ærlig.

– Hvordan skiller spill på kunstgress seg fra spill på naturgress for din del?

– Det er veldig stor forskjell. I Tsjekkia er det bare naturgress. På kunstgress går ballen veldig fort, man klarer ikke kontrollere den like bra, svarer Bitri.

Eneo Bitri etter Vålerengas 2-2-kamp mot Odd søndag.

Han gleder seg over å spille med Vålerengas kaptein bak i forsvaret.

– Jeg er fornøyd med å spille med Stefan Strandberg, som har en god CV. Han har jo spilt i store ligaer, poengterer Bitri.

27-åringen er naturlig nok fornøyd med at han stanget inn en scoring i sin første VIF-kamp.

– Det er min spesialitet. Jeg har for vane å score når jeg bytter klubb. Jeg håper å score mange mål for Vålerenga, sier han smilende.

Vålerenga-treneren om Bitri

VIF-trener Geir Bakke sier følgende om debutanten.

– Bitri fikk seg en flott scoring. Han er dog ikke helt vant til kunstgress ennå, man så at han fikk noen lange touch og ble litt overrasket over stussen på ballen. Men han tilpasser seg nok ganske kjapt, tenker jeg, sier Bakke til Dagsavisen.

– Så lever han greit i duellspillet, i luftrommet og sånne ting. Nå skal han bli vant til hva spillerne rundt ham har som styrker. Og så skal vi klare å finne ut av hvordan han skal spille medspillerne sine gode. Så skal vi sørge for å spille ham god, fortsetter treneren.

Vålerenga-trener Geir Bakke etter VIFs 2-2-kamp mot Odd søndag.

Vålerenga er fortsatt Eliteseriens svakeste hjemmelag, og Bakke kaller det «utrolig irriterende» at trepoengeren glapp da Odd kom tilbake til 2-2 og ordnet poengdeling.

– Det var fryktelig synd. Det hadde smakt veldig med en trepoenger, og det trenger vi også sårt. I garderoben må vi snakke litt om inngangen vi hadde i 2. omgang. Vi er nødt til å ha enda mer fandenivoldskhet, «trøkk» og ureddhet. Vi burde hatt en ambisjon om å være enda råere i stilen etter pause, mener Bakke, som sier Odds gode periode etter hvilen ble altfor lang.

Vi fulgte kampen live!

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Mer fra Dagsavisen