Fotball

Hødd rystet KFUM da kapteinen forsvant ut med skade

(KFUM Oslo – Hødd 0-1). Etter en kjempesterk rekke for Kåffa, har det nå blitt to strake tap i 1. divisjon. Onsdag ble Gustav Mogensen matchvinner for laget fra bunnstriden. En skade gjorde tapet ekstra surt for vertene.

EKEBERG (Dagsavisen): Hødd kjemper i nedrykksstriden, KFUM kjemper i toppen. Men onsdag klarte gjestene å kjempe seg til en knepen seier mot Johannes Moesgaards Kåffa-mannskap. Mogensens fulltreffer åtte minutter før pause ble kampens eneste scoring.

Resultatet gjør at KFUM blir stående på kvalikplass med 34 poeng i 1. divisjon. Avstanden opp til serieleder Fredrikstad og tabelltoer Kongsvinger er på henholdsvis sju og fire poeng. De to første plassene gir direkte opprykk til Eliteserien.

Kåffa hadde ni trepoengere på ti kamper før de to siste rundene, men mot Ranheim (2-4-tap) sist og Hødd nå har det altså ikke klaffet.

Les alt om KFUM Oslo her!

KFUM-profilen ut tidlig

Før kampstart fikk viktige Robin Rasch heder for sin 200. kamp for Kåffa. Men midtbanemannen med den giftige dødballfoten var ikke lenge på banen. Allerede før halvtimen var spilt måtte KFUM-kapteinen misfornøyd forlate matta etter en skade. Sverre Sandal kom inn som erstatter.

Robin Rasch ble hedret for 200 kamper for Kåffa i forbindelse med kampen mot Hødd. Men den viktige midtbanemannen måtte ut med skade i første omgang.

Før den tid hadde det vært sjansefattig på Ekeberg. Johannes Andres Hummelvoll-Nunez fikk Kåffas første etter fint kombinasjonsspill i det 21. minutt, men skuddet fra distanse gikk rett på Hødd-keeper Ole-Monrad Alme.

Håkon Helland Hoseth prøvde seg med et forsøk fra distanse kvarteret etter, men måtte se ballen suse like over Almes mål. Gjennomgangsmelodien var at KFUM hadde mye ball, men uten å skape veldig store muligheter.

Hødd hadde ikke skapt noe som helst, men etter 37 minutter tok gjestene ledelsen ut av intet. Alfred Scriven snappet ballen på Kåffas halvdel og kjempet seg inn i boksen, og la kula videre til Kjetil Holand Tøsse. Sistnevnte slo inn foran kassen og endte til slutt hos Gustav Mogensen som enkelt plasserte ballen i mål fra kloss hold.

Hødds Torbjørn Kallevåg fikk en god mulighet fra skrått hold kort tid etter hvilen, men publikum fikk se en god redning av KFUM-keeper Emil Ødegaard.

Kongsvinger neste for Kåffa

Så fikk KFUM en mulighet til å utligne. Hummelvoll-Nunez kom seg inn i boksen og fikk avsluttet fra kort, skrått hold, men ballen fant bare veien til nettveggen. Samme mann fikk igjen muligheten noen minutter etter, men skuddet hans ble slått fint over av Hødd-keeper Alme.

Hummelvoll-Nunez fikk frispark i gyllen posisjon etter knappe 70 minutters spill, men Kåffa-angriperen sløste vekk sjansen da han dunket ballen rett i muren.

Et tett oppgjør endte til slutt med Hødd-seier på Ekeberg.

Hødd la seg svært dypt og forsvarte seg i resten av oppgjøret, og hadde omtrent ingenting å by på offensivt. KFUM trykket på, men maktet imidlertid ikke å trenge gjennom de blå- og hvitkleddes defensive blokk. Dermed ebbet oppgjøret ut i tre poeng og ettmålsseier for Hødd, og bortelagets spillere jublet ekstatisk da dommer Ali al Hatam blåste av matchen.

Kåffa må forsøke å slå tilbake søndag, i det som blir et viktig oppgjør i tetstriden. Da reiser nemlig KFUM til Gjemselund for å møte Vegard Hansen og Kongsvinger.

---

Kampfakta

Fotball, 1. divisjon menn

KFUM Oslo – Hødd 0-1 (0-1)

KFUM Arena

Mål: 0-1 Gustav Mogensen (37)

Gult kort: Sverre Sandal, KFUM. Sander Sundnes og Sverre Økland, Hødd.

Dommer: Ali al Hatam, Skreia IL

KFUM (3-4-3): Emil Gundelach Ødegaard – Dadi Dodou Gaye, Momodou Lion Njie, Mathias Tønnessen – Håkon Helland Hoseth, Simen Hestnes, Robin Rasch (Sverre Sandal fra 28.), Jonas Lange Hjorth (Teodor Haltvik fra 83.) – Remi-André Svindland (Obilor Okeke fra 70.), Johannes Andres Hummelvoll-Nunez, Jones El-Abdellaoui (Moussa Jailani Elmi Njie fra 46.)

---

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Mer fra Dagsavisen