Fotball

VIF vil ha prøvespilleren: – Har sett ut som en million

Babou Seye (19) har imponert Dag-Eilev Fagermo og Joacim Jonsson så mye at Vålerenga prøver å få på plass en avtale i løpet av kort tid.

Den 19 år gamle kantspilleren, som tilhører Generation Foot-akademiet i Senegal, har gjort sine saker svært bra på Valle.

– Babou har sett ut som en million. Han har et steg som … Vel, det er sjelden jeg har sett en spiller være så god så tidlig som det han har vært. Han har et vanvittig steg, og han har riktig mentalitet. Han er spennende. Så det håper jeg vi klarer å løse før fredag, sier VIF-sportssjef Joacim Jonsson til Dagsavisen.

– Babou er en av de bedre afrikanske prøvespillerne jeg har hatt i løpet av 20 år som trener. Han har noe ekstra, altså, sier en rosende Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo til Dagsavisen.

Sportssjef Joacim Jonsson på Vålerenga-trening.

Les alt om Vålerenga her!

Billig løsning for Vålerenga

Både Joacim Jonsson og Vålerenga-speider Fredrik Wisur Hansen har vært ute på spillerjakt før sesongen. Tidligere er brasilianske Vitinho hentet inn, og nå prøver klubben altså å få sikret et nytt talent.

– Vi jobber mot en løsning, gjentar Jonsson.

Babou Seye og Emmanuel Igwe har begge vært på prøvespill i Vålerenga den siste tiden.

VIF-sportssjefen vet at det er noen utfordringer ved å hente kantspilleren.

– Han er senegaleser, så språket er for eksempel en utfordring. Men han ser så spennende ut. Så er ikke dette en spiller vi henter for å avgjøre mot Aalesund, men vi henter ham for å bli god på sikt. Det må vi tåle som klubb, å ha noen sånne prosjekter.

– Babou tilhører Generation Foot, som jo er et av de aller skarpeste akademiene som finnes. De samarbeider blant annet med franske Metz, så det pleier å være litt vanskelig å få ut spillere derfra, men vi har en god tone. Så det er ikke umulig at vi får til noe.

– Hvor mye vil det koste VIF?

– Det er billig. Veldig liten risiko. Det er ikke et statsbudsjett, for å si det slik – heller småpenger. Mye billigere enn skandinaviske spillere. Men igjen, han er ikke en vi forventer skal inn og prestere på 1-2-3. Se på Fofana i Molde det første året, for eksempel, sier Jonsson, og sier med et spøkefullt glis at man kan håpe Seye blir enda bedre.

– Vi har litt dårlig tid siden overgangsvinduet snart stenger. Men vi prøver å få det til, tilføyer han.

Kommer det flere?

På overgangsfronten for øvrig, ser det foreløpig stille ut, røper svensken.

– Vi jobber med det hele tiden. Vi har tidligere sagt at vi ønsket å få noen spillere inn i sentrallinjen. Nå kom jo Henrik Heggheim inn nylig, da. Men vi får se om det kommer flere. Spør du meg nå, sier jeg 20-80.

Nettavisen skrev nylig at Fredrik Ulvestad var på blokken, men Jonsson sier den rutinerte midtbanemannen ikke er VIF-aktuell.

Den andre prøvespilleren som har vært på besøk på Valle, Emmanuel Igwe, blir for øvrig neppe hentet.

– Igwe er sentral midtbanespiller, han spiller i Ghana. Det er en solid spiller, men ikke noe vi går for. Men det passet å ha dem begge her i landslagspausen, sier Jonsson.

Dagsavisen har tidligere omtalt Tromsø ILs interesse for Magnus Bech Riisnæs. VIF-sportssjef Joacim Jonsson vil beholde midtbanetalentet.

– Finnes det en sjanse for at han blir solgt til Tromsø før vinduet stenger?

– Tromsø har ikke råd, sier Jonsson smilende.

Saken er oppdatert


Nyeste fra Dagsavisen.no: