Fotball

Nå er fotballnomaden tilbake på VIF-trening: – Det er deilig!

Tidligere Vålerenga-profil Abidsalam «Abdi» Ibrahim (31) trener for tiden med gamleklubben på Valle.

VALLE (Dagsavisen): Midtbanemannen, som har en fortid i klubber som engelske Manchester City, greske Olympiakos, kypriotiske Pafos, latviske Riga FC og italienske A.S. Bisceglie, spilte i VIF i perioden 2017-2018.

– Det er deilig å være tilbake. Jeg bor bare et steinkast unna stadion. Jeg er heldig som får trene med gutta, sier en smilende Ibrahim til Dagsavisen.

Les alt om Vålerenga her!

Trener seg opp hos VIF

I fjor spilte han for 2.-divisjonsklubben Ullensaker/Kisa, men skadene som har plaget ham de siste sesongene gjorde at det ble få kamper der.

– Jeg har vært mange steder så langt i karrieren, og opplevd mange kulturer. Kypros, Italia, Latvia … Det har vært en veldig fin reise. Men de siste årene har jeg slitt mye med kneskader. Jeg har hele tiden prøvd å komme tilbake. Så har jeg fått tilbakefall, og så har det gått i å prøve igjen og igjen. Men så synes jeg jo fortsatt at fotball er gøy. Så jeg gir meg ikke, sier «Abdi».

Abdisalam «Abdi» Ibrahim på onsdagens Vålerenga-trening.

Han er kun på Vålerenga-trening for å trene seg opp igjen etter et inngrep i menisken for noen måneder siden, så noe VIF-comeback er ikke på trappene.

– Hvis kneet blir bra igjen – hvor fortsetter karrieren?

– I fotball vet man aldri. Jeg vil jo helst spille på høyest mulig nivå. Så får vi se om jeg får orden på kneet, og hvilke muligheter som eventuelt byr seg, svarer Ibrahim, som sier han er åpen for det meste.

Vålerenga-talentenes «wow»-faktor

Ibrahim har latt seg imponere av nivået på Vålerenga-trening.

– VIF ser bra ut. Det er mange unge, spennende spillere. Jeg skal ikke blande meg så mye med tanke på hvor de ender på tabellen, men jeg tror topp tre eller topp fire i Eliteserien fort kan være mulig, sier 31-åringen.

Trikkeligaen er en podkast fra Dagsavisen om oslofotball. Den kan høres på Apple Podcasts her, på Spotify her, eller der du vanligvis finner podkaster. I tillegg kan du høre den i spilleren under:

Han roser Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermos evne til å få det beste ut av unge spillere.

– Jeg tror Vålerenga kommer til å gjøre det bra over tid. Jeg ser på flere av de unge som kommer opp og fram her nå. Det er mange unge spillere som er født i 2006 som får meg til å tenke «wow». Så god var ikke jeg på den alderen, sier Ibrahim.

Abdisalam «Abdi» Ibrahim på onsdagens Vålerenga-trening.

Nå gir han alt for å snart være tilbake på banen for fullt. Kneet kjennes bedre og bedre ut, forsikrer han.

– Håpet om å bli 100 prosent igjen er der?

– Håpet er der. Det er det alltid, sier han smilende.

Møter Godset fredag

Vålerenga møter Strømsgodset og Jørgen Isnes til treningskamp på Intility klokken 12.30 fredag. Det blir uten Abdisalam Ibrahim, men med debutant Henrik Heggheim fra start sammen med Stefan Strandberg. Seedy Jatta får en ny sjanse fra start på topp, i en kamp VIF-trener Fagermo sikter mot et enda mer toppet lag.

– Forhåpentligvis får vi jobbet både med forsvars- og angrepsspillet. Vi slapp ikke inn mål mot Fredrikstad (1-0-seier) sist, og hadde ballen 80 prosent av tida. Det kan bli en del sånne kamper. Det skal bli spennende å se Godset, men de spiller også en defensiv formasjon. Litt som FFK. Men vi må håpe at Godset kan gi oss litt mer trøbbel defensivt enn FFK, slik at vi ikke bare ligger og spiller veldig mye på motstanders halvdel, sa Fagermo til Dagsavisen om Godset-kampen tidligere i uka.


Nyeste fra Dagsavisen.no: