Enormt sjansesløseri da Oppsal tapte for Frøya

(Oppsal - Frøya 0-1). Oppsal hadde ballen, initiativet og sjansene i hjemmeoppgjøret mot Frøya lørdag, men det var gjestene som klarte det som er viktigst i fotball: Score mål. Dermed vant bergenserne 1-0.

TRASOP KUNSTGRESS (Dagsavisen): For selv om Oppsal skapte flere store muligheter og fort kunne scoret både to, tre og fire mål, var de de røde og hvite fra Bergen som fikk ballen i mål. Og det er jo det fotball til syvende og sist handler om - score mål.

Dennis Pettersen ble spilt alene gjennom etter timen spilt og var klinisk alene med Kevin Christiansen i Oppsal-buret. Pettersen knallet ballen opp i nettaket og til 1-0, og selv om Oppsal skapte flere store sjanser etter scoringen imot, holdt Frøya tett på tampen og vant 1-0.

- Man sitter igjen med null poeng, ikke stort annet. Det er kjedelig at vi taper når vi fører kampen og er best. Men vi ikke klarer å sette sjansene og da skjer det som må skje, sier Oppsals Tobias Gram-Caspersen til Dagsavisen etter kampen.

- Vi er ikke modne nok til å ikke gå på de få smellene vi får mot oss. De tar overgangene sine, scorer en gang og vinner. Det er utrolig kjipt. Jeg føler vi skaper nok, men vi blir straffet når vi sløser og sløser. Det er det som har skjedd hele sesongen. Det har vært en gjennomgangsmelodi, sier han og sukker.

Stille i garderoben etterpå

Det ble ikke sagt mye i garderoben etter tapet.

- Det var en slagen gjeng i garderoben. Det gikk mye på at vi føler på at vi har et uforløst potensiale, som er veldig frustrerende. Samtidig er vi ikke gode nok i noen av boksene. Vi har et par feite sjanser og vi bør jo score flere mål, men sånn blir det ikke, sier han skuffet.

Dermed blir ikke Oppsal kvitt nedrykksspøkelset helt enda. Med en seier i dag hadde de vært ti poeng unna nedrykk med fire kamper igjen, men nå er de sju poeng unna, samt at Kjelsås 2 har en kamp mindre spilt. For Oppsal sin del var tapet det fjerde på de siste fem og det sjette på de siste åtte.

- Vi skulle selvfølgelig ønske at vi kunne få distansert oss litt fra bunnen med kampen i dag. Men nå må vi istedenfor tenke på nedrykk videre. Vi får ta som det er. Vi må ha flere poeng, sier Gram-Caspersen klart.

Det skal mye til for at Oppsal rykker ned til 4. divisjon, men lørdagens sekspoengskamp ble ikke vunnet, og derfor er det en viss nerve fremover for Tom Høgåsen og co. Og det er ikke akkurat noe enkelt kampprogram igjen heller - Skeid 2 hjemme, Grei borte, Stabæk 2 hjemme og Lyn borte.

- Skeid 2 kan jo stille hva som helst, før det blir et par gunstige kamper. Vi må bare plukke nok poeng og klare å holde oss, sier Gram-Caspersen.

Oppsal best i starten

I forkant av kampen var lagene tabellnaboer - Oppsal var nummer ni med 23 poeng, Frøyha nummer ti med samme poengsum, men med dårligere målforskjell. Det var med andre ord mye på spill for begge lag, og for å ikke koble seg på nedrykkslagene igjen.

Oppsal kom ut i 100. Allerede etter ti sekunder kom Sondre Meløe ned til linja og fikk slått inn. Ingen blåkledde var i boks, men fikk man en forsmak på hva som var i vente? Vel, hjemmelaget tok hvert fall kommandoen på eget gress, selv om Frøya var småfarlige på kontringer innledningsvis.

19 minutter var spilt da hjemmelaget fikk frispark i farlig posisjon, men forsøket fra Sami Loulanti fra 20 meter gikk rett i muren og ut til corner. Det var svakt utnyttet fra en veldig god posisjon.

To minutter senere gikk det fort i lengderetning for Oppsal. Ballen endte hos Tobias Gram-Caspersen, som slo inn og fant pannebrasken til Daniel Tavakoli. Spydspissen headet et par meter utenfor i det som var en uvanlig svak heading av spissen.

Ropte på straffe

27 minutter sto på kampuret da hjemmelaget ville ha straffe. En lang ball ble slått i retning Meløe, som gikk ned i boks etter å ha blitt revet ned. Dommer Karwan Mamhassan mente det var for lite kontakt til å blåse straffe.

Seks minutter før pause var Meløe på farten igjen. Tavakoli spilte en fin pasning gjennom til kanten, som skjøt fra 16-17 meter. Forsøket gikk i nettveggen. Minuttet etter kriget Tavakoli til seg ballen og hamret løs fra 20 meter, men ballen skled av foten til “Tava” og gikk langt over. Skulle det bli en sånn type aften for Oppsal?

Uansett - 0-0 var stillingen til pause etter at Oppsal hadde trykket på for scoring, men ikke fått hull på byllen. Hva de snakket om i pausen?

- Vi snakker om at vi føler vi skaper nok sjanser. De ligger lavt i 4-5-1, som de har gjort i hele år. Vi skaper sjanser når vi kommer oss rundt på kant, men vi snakker om at vi ønsker flere dybdeløp fra indreløperne mellom stoppere og back, for å få lagd mer rom å spille i. Jeg føler ikke de løpene kom helt i 2 omgang. Det vi skaper på da er innlegg eller opp sentralt, ut, så inn foran boksen.

Store muligheter og mål imot

Fem minutter ut i den andre omgangen skapte Frøya til da kampens største mulighet. Leander Rebnord fikk skyte upresset på halvvolley fra 12-13 meter, men forsøket gikk like over. Den burde blitt bedre utnyttet av Frøyas nummer 10.

Fem minutter etter den store muligheten til Rebnord, skapte Oppsal en enda større. Meløe kom seg ned til linja og slo ut 45 til Rahul Sharma. Den nyankomne Lørenskog-spilleren, som har en fortid fra Oppsal for mange år siden, skulle bare trille ballen i det åpne målet. Dessverre for Oppsal-spilleren kom Ronny Rojas inn på strek og fikk klarert ballen.

Men det var gjestene som skulle gå opp til 1-0. Akkurat timen var passert da Dennis Pettersen ble spilt gjennom og fikk nesten en hel banehalvdel å løpe på. Spissen var klinisk alene med Christensen og hamret den opp opp i nettaket til 1-0.

Ikke helt ufortjent, men heller ikke helt med spillets gang.

Presset på, men…

Oppsal presset hardt på for utligning etterpå. 70 minutter sto på uret da Miran Kuci fikk gå opp upresset etter en corner. Backen headet ballen i kunstgresset og mot mål, men Frøya-målvakt Andreas Helland fikk slått ballen over mål. Minuttet etter fikk Mohit Thind stå alene på bakerste stolpe, men da gikk headingen over.

Etter det hadde Oppsal mye ball, men de slet med å bryte ned et lavtliggende Frøya-lag, som forsvarte seg med nebb og klør. Hjemmelaget fikk en corner to minutter på overtid, men den gikk over alt og alle i feltet. Det var betegnende for Oppsal sin ettermiddag.

De fikk en siste mulighet på frispark fra 16 meter seks minutter på overtid da Tavakoli ble sparket ned. Spissen chippet ballen inn, men forsøket ble klarert. Like etter ble kampen avblåst. Dermed endte det 1-0 til Frøya.