Fotball

Solli tilbake med et brak. Scoret da Kjelsås vant igjen: - Jeg vet jo hvor målet står

(Kjelsås - Brattvåg 2-0). Innhoppet til Jesper Solli søndag var hans andre siden siste seriekamp i fjor. Søndag kronet han et fem minutters langt innhopp med scoring da Kjelsås slo Brattvåg 2-0.

GREFSEN STADION (Dagsavisen): Solli ga seg nemlig med fotball etter fjorårssesongen, da han hadde vært kaptein på et Kjelsås-lag som endte på en skuffende 9. plass. Solli, som til vanlig jobber i barnehage, var på søken etter å spille fotball på et nivå der han kun kunne fokusere på fotballen og ikke jobbe ved siden av, som ikke hadde vært mulig i Kjelsås, men den muligheten dukket aldri opp.

Dermed var ikke Solli å se da Kjelsås sesongåpnet mot Eidsvold Turn denne sesongen, og han har ikke vært å se fram til nå. Nå har midtbanemannen vendt tilbake til Kjelsås – mot VIF 2 i forrige serierunde kom han inn etter 89 minutter, mens det søndag mot Brattvåg ble innhopp etter 83 minutter. Og etter bare to minutter på banen søndag scoret han og satte spikeren i kista.

Ikke overrasket

– Det var veldig gøy å se ballen gå i mål og det roet nok en del nerver med å sette spikerne i kista. Men at jeg scoret var ikke så jævlig overraskende, sier Solli til Dagsavisen etter hans første scoring i Kjelsås-trøya på litt over ett år.

– Hva mener du med det? Du er jo midtbanemann?

– Nei, jeg vet jo hvor målet står. Jeg tror jeg har spilt feil hele livet, sier han og smiler lurt.

– Fortell om siste månedene?

– Som sagt lette jeg etter en mulighet for å spille fotball uten å jobbe, og å ha ettermiddagene fri. Det gikk ikke, så jeg følte det ble litt mye med jobb og Kjelsås. Det har vært ganske deilig å være borte fra fotballen de siste månedene, men jeg savnet jo veldig garderobekulturen i Kjelsås.

Står over enkelte økter

Som sagt, som gjort. Nå er han tilbake, men ikke på fulltid.

– Jeg er ikke med på alt, som for eksempel restitusjonsøktene. Jeg blir med på det jeg kan og får spille det jeg får. Eivind tar alltid ut det laget som han mener er best. Om det er meg er det bra, om det ikke er med meg bidrar jeg med det jeg kan. Men jeg håper jo på litt mer spilletid etter hvert.

Kampen selv er glad for at Solli er tilbake.

– Jesper ja. Jeg er veldig glad i den gutten der. Det er en veldig god fotballspiller, men han har også en av de viktigste talentene i fotballen i å lukte mål. Det kan se litt tilfeldig ut at han scorer 2-0, men det er ikke det. Jeg håper han finner så mye tid i livet sitt at han vil drive med dette i mange år fremover, sier Kampen.

– Får vi se mer av Solli etter hvert, selv om han ikke får vært med på alt?

– Man møter seg selv fort i døra hvis man ikke tar ut det beste laget hele tiden. Det er på yngre klasser i Norway Cup at man spiller etter oppmøte. Når det er sagt skal man trene ganske bra og levere ganske bra ofte for å få spilletid på laget vårt. Min oppgave er å sørge for å vinne, og da bruker jeg de beste til enhver tid, sier han noe kryptisk.

Noe 2. div., noe 3. div.

Solli spilte fra start og var på banen i en time da Kjelsås 2 tapte 1–2 hjemme for Sandviken forrige lørdag. Han tror på en miks mellom noen innhopp for Kjelsås A og mer spilletid for Kjelsås B ut sesongen.

– B-laget spiller jo kjempeviktige kamper hver uke, så det er veldig gøy å være med der. Det er en sulten blanding av A-lag og rekrutt, så det passer meg fint. Jeg er mest glad bare for å spille fotball igjen. B-laget har jo faktisk mer å spille for enn A-laget, så det er gøy å få vært med der og bidratt.

Også assistenttrener Jørgen Bjørn var glad for å se Solli igjen.

– Du skal være sjuk i hue for ikke å like Jesper. Han er en bra fyr og en bra fotballspiller. At kabalen med barn og hjem nå la seg slik at han kan snøre på seg skoa igjen er jo en meganyhet for oss! Han har nesten 200 kamper for Kjelsås og over 30 mål, så det er klart han er en ressurs for oss. Det av vi har så mange unge spillere i troppen gir verdien av å ha med referansespillere som Jeppe med enda større. Det er en sann glede å se han i kongeblått igjen, sier Bjørn entusiastisk.

Søndag ble det altså en ny trepoenger til Kjelsås. Kampen sier følgende:

– Vi vinner veldig fortjent. Det var ikke noe bullseye av noe prestasjon. Det er for mye unøyaktighet i siste fasen, men vi kunne også vunnet større. Men det er alltid veldig bra å vinne kamper i PostNord-ligaen. Det er ikke noe kamp igjen på programmet som jeg ikke tror vi kan ta poeng i, så vi har nok å spille for fortsatt, sier han. Kan bli nummer tre

– Hva er målet nå? 3.-plassen som dere har foran Alta?

– Det er å gå for en så høy plassering som mulig. Det er jo det vi går for i de siste kampene. Vi har utviklet oss bra de siste månedene, det er mange unge spillere som spiller bra. Flere av de har en bærende rolle og. Litt som forventet har det variert litt for mye, men vi skal være fornøyd med ganske mye i år, sier Kampen.

Bjørn sier: – Vi har mer enn noen gang kun fokusert på prestasjoner i år og ikke resultat. Vi visste før sesongen at vi hadde byttet ut rundt 800 kamper på nivået fra de som forlot oss eller la opp og erstatta det med spillere med til sammen null kamper på nivået og snittalderen gikk ned. Det i sum gjorde naturlig nok at prestasjonene ville variere gjennom sesongen, men jeg synes gruppa har stabilisert seg, sier Bjørn og utdyper:

– Høyere bunnivå enn tidligere og høyt toppnivå. At vi kan kjempe om topplasseringer nå utover høsten er jo ett godt bilde på at spillergruppa har gjort en god jobb! og at vi er ett fint sted å være for unge og lovende talenter fra Oslo.

Store muligheter tidlig

Kjelsås kom ut i 100 og skapte to store muligheter før det var spilt åtte minutter. Fire minutter var spilt da Filip Gripsgård kom alene med keeper. Brattvåg-keeper Marco Priis Jørgensen, med erfaring fra Tippeligaen med Mjøndalen, reddet mesterlig til corner.

Tre minutter senere var det Ole Erik Midtskogen som var farlig frempå. Han fikk hodet på ballen etter et innlegg, men igjen reddet Priis Jørgensen til corner.

Kvarteret senere sto det 1–0 til Kjelsås. Victor Halvorsen slo et bra innlegg inn i boks. Midtskogen kom i fullt firsprang og satte Brattvåg-forsvarer Sam Tattum under så hardt press at sistnevnte satte den i eget mål. Målet var fullt fortjent, og hjemmelaget gikk opp i ledelsen.

Brattvåg hevet seg etter 1-0-målet til Kjelsås og var det beste laget resten av omgangen. Likevel var det ikke mye om å gjøre at det sto 2–0 til Kjelsås etter 41 minutter. I en duell med en Brattvåg-spiller mente dommer at Midtskogen var litt for tøff. Ballen satt i mål noen sekunder senere, men scoringen ble annullert. Dermed sto det 1–0 til pause.

Presset på for scoring

Pausepraten til Kampen virket å ha fungert, for det var et helt annet Kjelsås-lag som entret matta i 2. omgang kontra det som forlot matta i 1. Fire minutter ut i omgangen var Yaw Paintsil nære frempå med et godt forsøk fra distanse, men igjen reddet Priis Jørgensen. Ni minutter senere var Kjelsås igjen nær. Jacob Blixt Flaten slo en lekker stikker gjennom til Filip Gripsgård, som fikk avsluttet. Priis Jørgensen reddet, men ga retur. Der ventet Midtskogen, men forsøket fra spissen gikk like utenfor.

Timen var passert da hjemmelaget skapte nok en stor mulighet. Gripsgård kom alene med Priis Jørgensen etter et lekkert forarbeid av Paintsil, men igjen bommet Gripsgård. Og da et frispark fra Henning Vassdal strøk krysset kvarteret før full tid, begynte man å lure på om det var “den” dagen for Kjelsås.

Tenke neste

Det var det heldigvis ikke. Minuttet etter at Leo Bech Hermansen kom inn til sin Kjelsås-debut satt nemlig den forløsende andre scoringen for hjemmelaget. Jesper Solli banket inn en retur til 2–0. Da var det spilt 85 minutter.

– Midtskogen er bjønnsterk og drar av flere spillere og dunker til. Keeper gir retur og der dukker han selvfølgelig opp. Som han har gjort så mange ganger før. Jesper Solli! Solid gjennomføring og fin energi inn mot en veldig kul oppgave neste helg borte mot Hødd, sier Bjørn.

– Det gleder vi oss veldig til, men, først er det viktig 3.-divisjonskamp mot Ready mandag. Der må utfordrerne vise hva de har på lager. Hele troppen får muligheter til å lære hver dag nå og det er veldig godt å kjenne på, sier han videre. 2–0 ble også sluttresultatet.

– Det var ikke noe tvil om at vi fortjente å vinne, avslutter Solli.

KAMPFAKTA Kjelsås-Brattvåg 2–0 (0–0) Grefsen Stadion Mål: 1–0 Sam Tattum, selvmål (22), 2–0 Jesper Solli (85) Kjelsås: Terje Kirsebom, Henning Vassdal, Martin Helmer Rusten, Lars Brotangen, Ola Bjørnland (Ahmad Abbas etter 77), Victor Halvorsen, Jacob Blixt Flaten (Leo Bech Hermansen etter 84), Yaw Paintsil (Rasmus Eggen Vinge etter 71), Filip Gripsgård (Jesper Solli etter 84), Ole Erik MidtskogenHold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

---

KAMPFAKTA

2. divisjon menn, avdeling 2 søndag:

Kjelsås-Brattvåg 2–0 (0–0)

Grefsen Stadion: 198 tilskuere.

Mål: 1–0 Sam Tattum, selvmål (22), 2–0 Jesper Solli (85) Kjelsås: Terje Kirsebom, Henning Vassdal, Martin Helmer Rusten, Lars Brotangen, Ola Bjørnland (Ahmad Abbas etter 77), Victor Halvorsen, Jacob Blixt Flaten (Leo Bech Hermansen etter 84), Yaw Paintsil (Rasmus Eggen Vinge etter 71), Filip Gripsgård (Jesper Solli etter 84), Ole Erik Midtskogen

---