Fotball

Kjelsås i motbakke: – Vi kan ikke fly rundt og bare spille godt, det er nesten det aller verste jeg veit om

Kjelsås-trener Eivind Kampen er lei av gode prestasjoner uten tellende resultat. Og selv om det var en defensiv glipp som sendte dem ut av cupen søndag, er det likevel offensivt han har de største problemene.

Kjelsås har hatt en ny tung sesongstart. Ikke spillemessig, men poengmessig. Etter ni spilte kamper i 2. divisjon har laget tatt ti poeng, og ligger med det på 10. plass på tabellen. Søndag røk de ut av cupen, etter 0-1 hjemme mot Grorud, etter en keepertabbe av William Da Rocha.

– Det er en del av spillet, men vi får det ikke helt til i den andre enden heller da, ikke sant. Så prestasjonene er gode gang på gang, men så mangler vi det viktigste, og det har blitt litt sånn gjennomgangsmelodien på starten av sesongen vår.

For til tross for at de har sluppet inn litt enkle mål, er det først og fremst framover i banen Eivind Kampen mener de sliter mest. Laget har i flere kamper denne sesongen skapt mer enn nok til å vinne, men enten gått av banen tapende, eller med kun ett poeng.

– Vi skal vinne kamper hver jævla uke, og jeg syns innsatsen for å vinne de poenga er til stede, jeg syns grunnspillet vårt og det defensive egentlig er bra. Vi har slippet til lite sjanser i år. Sånn logisk sett skulle vi ha sluppet inn mye færre mål ut fra hva vi har sluppet til av sjanser. Men vi har litt å gjøre der, og så har vi veldig mye å gjøre i andre enden, forklarer Kampen til Dagsavisen.

Svak formkurve

Dette bildet forsterkes når vi ser på Kjelsås kamper siste halvdel av juli. Trenden er ikke spesielt god.

På de seks siste kampene har Kjelsås kun scoret tre mål, ett av de kom i første runde i cupen, mot Lokomotiv Oslo, der de vant 1-0. I seriespillet har de to mål på de siste fem, og kun tatt fire poeng.

Han skryter imidlertid av evnen spillergruppa har til å fortsette å levere gode prestasjoner.

– Vi må jobbe knallhardt for disse prestasjonene våre, og tro på at man får betalt etter hvert. Det syns jeg de er flinke til da. Jeg syns ikke laget på noe som helst vis bærer veldig preg av at det har vært – jeg hater å kalle det stang ut – men altså gode prestasjoner som ikke har fått riktig betalt. De har vært flinke til å fokusere på prestasjon. Så er det klart at det låser seg litt i de avgjørende øyeblikkene da, forteller Kampen.

Saken fortsetter under bildet.

Det vil seg ikke foran mål for Erik Grønner og Kjelsås om dagen.

– Vi gir oss selv muligheten til å knekke koden

At laget fortsetter å prestere i banespillet er han selvsagt glad for, men samtidig advarer han mot å bli for tilfreds.

– Det er både bra, og litt farlig. Vi kan ikke klappe oss på skulderen av disse prestasjonene for det viktigste er å holde buret reint, og score i andre enden, og akkurat på det så er vi ikke gode nok, innrømmer han.

– Men som en enhet virker det som man står samla, når man gang på gang klarer å gjenskape gode prestasjoner?

– Ja, og vi gir jo oss sjøl muligheten til å knekke den koden i stor grad. Det tenker jeg er det positive. Det er ikke sånn at vi ikke er på tallerken i det hele tatt, vi mangler det siste lille. Men vi skal håndtere det, jeg er ikke noe bekymra for det, men det er klart det er jævla tungt, svarer han.

– Vil du si at du er mer bekymra for poengene enn spillet?

– Ja, helt klart. Du kan ikke drive å fly rundt og spille bra. Det er jo nesten det aller verste jeg veit om. Men jeg ser absolutt lyset i tunellen. Det er ikke noe å lure på.

Saken fortsetter under bildet.

Eivind Kampen er mer bekymra for poengene, enn spillet til Kjelsås.

Cupen ble selvforsterkende

I 2. runde av cupen mot Grorud hjemme på Grefsen stadion søndag leverte de nok en gang en ganske god prestasjon, men ble felt av et enkelt baklengsmål, samtidig som de selv ikke klarte å få ballen i nettmaskene, til tross for at de var svært nær.

Et skudd fra Erik Rosland ble klarert på streken, og da Erik Grønner fikk ballen servert fem meter fra mål var han litt for sen på avtrekkeren, og Grorud fikk avverget.

– Det er litt sånn at vi ikke er først på de ballene. Det er jo marginer i begge ender, sier Kjelsås-sjefen.

Cupen kunne vært en fin mulighet til å komme seg ut av den vonde trenden for Kjelsås. Avansement mot et lag fra en divisjon over ville kanskje fått sving på sakene. I stedet for ble problemene ytterligere forsterket.

– Ja, akkurat nå kjennes det sånn ut i hvert fall, sa Kampen rett etter oppgjøret på søndag.

– Så tror jeg også at man kan finne masse positivt i prestasjonen, som er viktig, og fint å ta med seg, avslutter han.

Kjelsås har nå en liten periode med spillefri. Neste motstander er Øygarden hjemme, 14. august.

Mer fra Dagsavisen