trikkeligaen

Skeid snudde kampen, og vant på overtid: – Jeg tror hjertelegen min vil at det skal skje litt før

(Skeid - Nardo 2-1). Stolpetreff, straffebom og redninger på strek så ut til å bli melodien for Skeid hjemme mot Nardo onsdag. Men to minutter på overtid dukket Basit Agouda opp og sikret Skeid tre poeng.

NORDRE ÅSEN (Dagsavisen): Det ble en hektisk, og dramatisk dag for Skeid hjemme på Nordre Åsen, mot Nardo, onsdag. Etter at Johnny Buduson brant straffespark, og fikk to avslutninger reddet på streken, samt at Anders Johan Johansen traff stolpen før hvilen førte nok til at mange følte at dette skulle bli «en sånn dag», for Skeid.

– Vi kunne fort ha scora to, og tre, og sikkert flere mål også. Men vi presterer en veldig god førsteomgang, og de skaper ingen verdens ting, sier Skeid-trener Gard Holme til Dagsavisen etter kampslutt.

Da Nardo gikk opp til 1-0 kun ni minutter etter pause, med sin første avslutning på mål, så det i hvert fall tungt ut for Skeid.

– Det er noe med at det her er opplagt at det her er sjansen deres. Det er en mental greie som gjør at du tar mer riktige valg på et vis, mens forsvaret blir litt ekstra forknytt, og stressa, fordi det er den ene sjansen, forklarer Holme.

Men hjemmelaget ga aldri opp. Kun seks minutter etter Nardos mål, ble Johnny Buduson sendt igjennom ute til venstre av Felix Anthonessen, og med en utrusende Nardo-keeper kunne Buduson endelig juble for scoring, etter at han lobbet ballen elegant over sisteskansen, og i mål.

På overtid sikret Basit Agouda seieren, med sitt første Skeid-mål etter tilbakekomsten.

– Det var veldig deilig. Det er sånne kamper som er deilige å vinne. Vi fortjente den der, og hadde mye stang ut. Det er bra at vi står på hele veien og ikke gir opp. Vi fortsetter å prøve, og prøve, og gir ikke opp, sier matchvinner Agouda til Dagsavisen etter kampen.

Saken fortsetter under bildet.

Basit Agouda kom inn fra benken, og sikret Skeid seieren på overtid.

Manet til ro, og disiplin

Også trener Gard Holme pustet lettet ut etter kampslutt. Flere ganger i andreomgang manet han sine gutter til å holde seg til planen, og ikke la det koke over i hodet.

– Det er nesten noe av det viktigste når du jager på slutten og er litt stressa, og sånn. Viktig å være disiplinert, og gjøre det vi skal, slik at ikke det blir elleve spillere med elleve forskjellige ideer. Da blir det litt mer sånn PlayStation-styring fra benken, sier Skeid-treneren.

Mellom 1-0 scoringen til Nardo i det 55. minutt, og Skeids i det 61 ble Skeids midtbanegeneral Simen Hestnes fryktelig oppgitt over vingen Anders Johan Johansen sitt løp ute på kanten. Da markerte Holme seg kjapt fra benken.

– Vi vinner denne kampen, men vi vinner ikke hvis vi mister huet, var beskjeden fra Holme til Hestnes.

– Vi klarte å redde det inn, for da var i ferd med å miste huet. Det er klart vi har mye vinnerskaller, og Simen er en av dem, og når vi slipper in ett mål så vil han fram og score, men det var viktig for oss å ha han inne i hjerte av banen sånn at vi får de sjansene vi får. Eller så hadde vi slutta å skape sjanser, forklarer Holme, som sier at han vurderte å ta av midtbanemannen.

– Vi var jo innom det òg, men vi vil gjerne ha Simen Hestnes på banen. Han er ganske god, smiler Holme, og ler.

Saken fortsetter under bildet.

Det så lenge ut til å bli en frustrerende dag for Johnny Buduson og Skeid.

Mista ikke troen

Og det var viktig at Holme beholdt Hestnes på banen. Han holdt hjulene i gang for Skeid, som skapte den ene sjansen større enn den neste, men stadig uten tellende resultat, og på benken økte frustrasjonen og fortvilelsen.

– Det var tungt å sitte og se på, sier Agouda, som kom inn etter 82 minutter.

– Spesielt når det var mye stang ut, og når de fikk scoringen der. Det var ikke en deilig følelse, men da vi fikk 1-1 der så tenkte jeg at vi kom til å snu det, legger han til.

– Når kampen beveger seg inn i overtiden med 1-1, og man har brent så mange sjanser så begynte man på tribunen å tro at dette ikke kom til å gå …

– Ja, det skjønner jeg godt, men da jeg var inne på banen så tenkte jeg ikke det, bare at vi hadde muligheten, for vi hadde ballen hele tida, og jeg tenkte at det kom til å komme flere sjanser, som det gjorde. Så fikk jeg den helt på slutten da. Det var deilig, sier matchvinneren.

Satt til slutt

Den avgjørende scoringen kom etter et hjørnespark, to minutter inn i tillagt tid. Fredrik Berglies heading ble først reddet på streken, men returen havnet i beina på Basit Agouda, som fra ti meter fant veien til nettmaskene – så vidt.

– Jeg konsentrer meg for å få den lavt, så jeg brukte innsiden i stedet for vrista. Jeg tror den går mellom beina på en motspiller, og får en liten retningsforandring, smiler han.

Trener Holme synes på mange måter at hele situasjonen som ledet til det avgjørende målet oppsummerte dagen for Skeid.

– Det er litt typisk den kampen her. Bare der har vi tre avslutninger, og de er ganske dårlige alle sammen, ler han.

For i løpet av den siste halvtimen hadde både Buduson, Hickson og Gabriel Andersen hatt ganske store målsjanser, uten å få uttelling.

– Hvordan var det å stå på sidelinja her da kampen gikk inn i overtiden på 1-1?

– Det vet jeg ikke. Jeg har ikke peiling, ler Holme, og fortsetter:

– Da eksisterer ikke noen tanker. Nei, da er man bare så oppslukt i det som skjer.

– Hva med da målet kom?

– Nei, da var jeg glad. Jeg kan ikke beskrive hva som skjer, eller hvordan man oppfører seg da, smiler han, godt fornøyd.

Saken fortsetter under bildet.

Gard Holme. Nardo hjemme, sommeren 2021. 2-1

– Viktig for Basit

Godt fornøyd var han også med at det var Basit Agouda som fikk sette den avgjørende scoringen. Agouda har de siste årene, i forskjellige klubber levert mye god fotball, men som angriper er det en ting det har skortet på – nemlig mål.

– Det er veldig bra for han det. Basit har hatt et positivt inntog i gruppa, og virker som han er klar for å gjøre en innsats og skyte litt nedenifra igjen, og vise at han har noe å gjøre i en profesjonell fotballklubb.

– Det er vel lov å håpe på at dette kan være utløsende faktor?

– Ja, absolutt. Også bidrar han veldig, veldig godt i mange andre faser av spillet vårt. Så egentlig har Basit vært ganske god, men det er som du sier; det hjelper for en spiss å få det målet.

Alt i alt kan Skeid se tilbake på en frustrerende, men god fotballkamp, som til slutt endte med full pott.

– Prestasjonen er egentlig god., Veldig fornøyd med at vi vinner, og så tror jeg hjertelegen min vil at det skal skje litt før neste gang, avslutter en lattermild, og godt fornøyd Holme.

Skeid er nå oppe på 4. plass på tabellen, med ni poeng fem kamper. Neste kamp spilles borte mot Fløy, på søndag.

Mer fra Dagsavisen