Fotball

Fagermo: – I Vålerenga slipper vi ikke ned guarden

VIF er i dytten etter gode forestillinger mot Rosenborg og Brann, men Dag-Eilev Fagermo avviser at spillerne vil ta lett på Kristiansund og Mjøndalen.

VALLE (Dagsavisen): 1-1 mot Rosenborg (h) og 3-0 mot Brann (b) har gitt Vålerenga vind i seilene i serieåpningen. I de to neste rundene venter henholdsvis Kristiansund BK (h) og Mjøndalen (b), og Vålerenga må holde momentumet ved like hvis medaljedrømmen skal oppfylles også i år.

– Er dette kamper dere må vinne hvis det skal det bli gull eller sølv?

– Vi har medalje som målsetting, vi. Vi vinner ikke alle kampene. Kristiansund er et lag som sannsynligvis er bedre enn det Brann er. De kommer til å komme hit for å ta oss ut på søndag. Det blir en tøff kamp. Men jeg tenker ikke på om det er Kristiansund, Brann eller hvem det er. Vi jobber med vårt. Vi skal få ut det beste i vårt lag, og da er vi gode nok til å slå hvem som helst, sier Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo til Dagsavisen.

City-ros fra Fagermo

Kristiansund har slitt i åpningen, og står med null poeng etter to runder før VIF-møtet 16. mai.

– Hva gjør man for å unngå å «slippe ned guarden» i slike kamper?

– Det er spørsmålet er irrelevant, for det har ikke Vålerenga gjort så lenge jeg har vært her. Det er ingen som slipper ned guarden her, ingen som tror at de er bedre enn det de er. Her er det arbeidsmoral og stå-på-vilje. Vi skjønner at det er et kollektiv. Vi vil være mye mer Manchester City enn Paris Saint-Germain. For PSG har stjerner som ikke løper, mens i City så er det stjerner som løper. Vil heller være det, sier en smilende Fagermo.

Manchester City-manager Pep Guardiola har forsterket stallen. Foto: Thibault Camus / AP / NTB

Før 16. mai-kampen peker han på at KBK har vært en vrien motstander for VIF. Forrige seier mot KBK (1-0) kom i mars 2018.

– Jeg håper at vi greier å bryte ned et lag som vil prøve å ta oss ut, og som er gode til å ta oss ut. Vi klarte ikke å slå dem i fjor, da ble det uavgjort i begge kampene. Så det er en jobb å gjøre der. De har funnet en slags «kode» på å ta Vålerenga, eller i hvert fall på å ikke tape. Vi må løse den koden. Det går først og fremst på at vi må ha stor bevegelse i laget, mener VIF-treneren.

Tollås: – De prøver ikke å være Barcelona

Vålerenga-kaptein Jonatan Tollås Nation bruker lite energi på KBK-problemet som VIF har hatt de siste par-tre årene.

– Jeg tror ikke det er et lag som passer oss dårlig. Vi kommer ikke til å legge opp noe etter hvem vi møter uansett. Men mot Brann ble vi tidvis tatt i ubalanse, og den delen må vi være ordentlig gode på for å slå KBK, sier midtstopperen til Dagsavisen.

Jonatan Tollås Nation etter fredagens Vålerenga-trening på Intility Arena.

– Er Kristiansund og Mjøndalen kamper dere må vinne?

– Det er to kamper med helt andre innganger enn i de to første rundene. Da tenker jeg både på det med forventningene til at vi skal vinne, og gjerne med mer enn ett mål. I tillegg er dette lag som har alt å vinne mot oss. De to første kampene mot Rosenborg og Brann kom de, vil jeg tro, ut og hadde en tro på å kunne vinne. Mens KBK kommer hit for å få med seg noe. Så det blir et litt annet kampbilde. Jeg vil tro at Kristiansund vil ligge litt lavt og satse på kontringer. Jeg så mange mente at KBK var tannløse mot Bodø/Glimt sist, men jeg så den kampen selv. KBK hadde fem-seks overganger der de med litt mer kvalitet kunne ha scoret mål. Det er et bra lag, og de er gode til det de driver med. De prøver ikke å være Barcelona, de spiller på sin måte. Så dette blir en fin test for oss, sier Tollås Nation.

– Er KBK og MIF kamper der man kan risikere å slippe ned guarden?

– Klart, det er alltid en risiko. Men med den sulten og disiplinen vi har i denne gruppa nå, tror jeg ikke det vil skje. Vår oppgave blir å sørge for at alle er like påskrudde i inngangen til kampen. Skal man være i toppen, som vi ønsker å være, så må vi ha samme innstilling til alle kamper. For i Eliteserien, hvis man er to prosent ned, er motstanderen bedre enn deg, sier midtstopperen.

Mer fra Dagsavisen