Fotball

Fagermo åpner for Nouri-sjanse: – Snakket med ham om det i går

Han har ikke startet en seriekamp for Vålerenga siden 2019. Nå kan Amin Nouri få muligheten han har ventet på.

VALLE (Dagsavisen): 19. oktober 2019 (0-2-tap mot Stabæk) var sist gang 31 år gamle Nouri startet en seriekamp for Vålerenga. I fjor ble det klart at han ikke var i planene til VIF-trener Dag-Eilev Fagermo, og Nouri dro etter hvert på utlån til HamKam i Obos-ligaen. Der gjorde backen sine saker bra, men valgte å ikke dra tilbake til Hamar på et nytt utlån.

Siden Felix Horn Myhre går gratis til Brann i sommer, kan det nå bli en åpning for veteranen.

– Amin er Vålerenga-spiller, han. Han har bare ikke vært vurdert god nok foreløpig. Men nå får vi se, da, når Felix blir borte og hvis vi ikke får inn en ny forsvarsspiller. Da er jo Amin en mann som absolutt kan melde seg på i diskusjonen, sier VIF-trener Dag-Eilev Fagermo til Dagsavisen.

Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo.

– Så han har fortsatt kvalitet nok til å bidra i Vålerenga, hvis så skulle skje?

– Det gjenstår å se, hvis han får spille. Men han er jo i stallen vår. Så han er jo Vålerenga-spiller. Og som jeg har vært inne på, har vi fått utfordringen med Felix’ situasjon. Han har jo vært prioritert foran Amin på back. Felix er ikke her i juli, så da kan det hende at vi må se om vi kan få Amin opp nå. Jeg har snakket litt med Amin om det. At det kan hende vi må begynne å prioritere Amin mer, da, enn det vi har gjort, svarer VIF-treneren.

Nouri: – Mer enn klar

– Hva tenker han om det?

– Jeg snakket med ham i går, men vi har ikke kommet i gang noe særlig med det ennå. Men han skjønner jo det. Amin har vært veldig profesjonell og hatt en fantastisk holdning så lenge han har vært her, sier Fagermo rosende.

Selv er 31-åringen fornøyd med at han nå kan få muligheten på backplass. Foreløpig er Christian Dahle Borchgrevink førstevalget, men andrevalget Myhre drar snart videre.

– Jeg har selvfølgelig lyst til å spille. Det er derfor jeg holder på med dette her. Så har det ikke vært en situasjon som jeg har ønsket, men jeg har vært profesjonell og gjort jobben min og stått på. Får jeg muligheten, er jeg selvfølgelig klar. Vi får ta en runde til sommeren og se hva stoda er da, men inntil videre har jeg dette året igjen av kontrakten min. Så skal jeg gjøre den jobben jeg er ansatt til å gjøre – og mer enn det, sier Nouri til Dagsavisen.

– Har du vært på utkikk etter utlånsmulighet til?

– Jeg har hatt en dialog med klubben. Vi skulle se hva mulighetene var, men det har vært stille og rolig. Men jeg har ikke stresset. Så har jeg på en måte sagt at jeg har lyst til å være her også, og bidra her. Så får vi se om muligheten dukker opp. Gjør den det, er jeg mer enn klar. Jeg har trent godt og stått på. Jeg har lagt ned en god dose arbeid i oppkjøringen, og er mer enn godt nok trent til å bidra. Så får vi ta en evaluering senere på hvordan stoda er, med spilletid og sånne ting, svarer backen.

Vålerenga er førstevalget

– Hva sa Fagermo da dere snakket sammen?

– Det var bare om situasjonen som er nå. Om veien videre. At han skulle ønske at det hadde vært mer spilletid på dem som ikke har spilt så mye.

Nouri gir uttrykk for at VIF er førstevalget hans, hvis det blir muligheter for spilletid.

Saken fortsetter under videoen

– Selvfølgelig. Jeg har lyst til å være her og spille. Jeg vil holde på med dette en god stund til. Så får vi se etter sesongen, enten om det blir her eller et annet sted. I utgangspunktet har jeg tenkt til å fullføre kontrakten min. Jeg skal holde dialogen med klubben og se hva som skjer, sier Nouri.

– Hvordan har det vært å ikke få sjansen i VIF på lenge?

– Det er ikke mange som ønsker å være i en slik situasjon. Man har jo lyst til å spille. Det er ikke moro å sitte og se på og føle at man ikke bidrar på kampdag. Så det har vært kjipt, men jeg har holdt motet oppe og trent godt. Det kan alle bekrefte.

Jo eldre du blir, jo mer tålmodig blir du.

—  Amin Nouri

– Er det lettere sagt enn gjort å takle en sånn situasjon?

– Jo eldre du blir, jo mer tålmodig blir du. Erfaring gjør ting litt lettere, sier han.

Onsdag gjester Vålerenga Brann – Nouris tidligere klubb – i Bergen. 31-åringen er trygg på at det vil bli full pott på bortebane.

– Jeg tror muligheten for seier er veldig bra. Slik vi har sett ut i oppkjøringen og mot RBK sist, tror jeg det blir en veldig bra kamp fra vår side. Så får vi håpe på tre poeng, avslutter Nouri.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

Nyeste fra Dagsavisen.no: