Fotball

Fagermo om backens utenlandsønske: – Bare tull å høre på en agent

Vålerenga har fått bud på Sam Adekugbe, men Dag-Eilev Fagermo mener det er feil at backen vil videre. Og uansett blir han værende på Valle, fastslår VIF-treneren.

VALLE (Dagsavisen): Tidligere tirsdag skrev Dagsavisen om at flere klubber ønsker å hente Adekugbe, som har utgående kontrakt på Valle. Spillerens agent Frank Johansen bekreftet interessen, og sa til Dagsavisen at spilleren nå ønsker å ta neste steg i karrieren. Adekugbe ønsker ikke å kommentere saken selv, men har i stedet vist til sin agent.

– Agenten bekrefter at Adekugbe vil vekk. Samtidig sier VIF-sportssjef Jørgen Ingebrigtsen at det er svært kort tid å hente inn en erstatter på. Hvordan ligger dere an med Sam nå?

– Å høre på en agent, det er bare tull. Sam er profesjonell, han forstår at han har kontrakt her. Det har vært interesse rundt ham, men det har ikke vært noen store penger i det. Så Sam kommer til å være her og spille for Vålerenga, og han er veldig motivert for det, sier Vålerenga-trener Fagermo til Dagsavisen.

– Så det er null sjanse for at han forsvinner før onsdagen er omme?

– Ja. Det er null sjans, det, svarer Fagermo.

Onsdag stenger det norske vinduet, og VIF har kun unggutten Oskar Opsahl som erstatter i venstreback Adekugbes posisjon. Siden Felix Horn Myhre snart forsvinner til Brann, har VIF sett etter en mulig erstatter i forsvarsleddet.

– Slik det ser ut nå, tror jeg ikke får inn noen (før vinduet stenger). Men det er riktig det, at vi har jobbet med og sett etter en forsvarsspiller, sier Fagermo.

– Hva må til for at dere skal få inn noen, spesielt når det er så kort tid igjen av det norske vinduet?

– Det er jo at vi får tak i den spilleren vi ønsker. VIF kommer ikke til å bruke penger hvis ikke det er noe som virkelig er noe for Vålerenga. Da har vi heller is i magen, for det kommer et nytt vindu i august. Det at Felix forsvinner i juli er en utfordring, det må vi innse, for det er ganske mange kamper i juli. Så det var litt dumt. Men da får vi bare ta den utfordringen. Vi henter ikke inn noe kortsiktig. Vi kan jo låne masse spillere, men jeg er ikke interessert i å begynne med den filosofien som kanskje har vært tidligere, med bare å hente og hente. Skal vi hente noen, skal det virkelig være noe for Vålerenga, sier Fagermo.

Sportssjef Jørgen Ingebrigtsen har tidligere uttalt at Strømgodset-forsvarer Nico Mickelson er en interessant mann på Valle. Hamar Arbeiderblad og Nettavisen har tidligere skrevet at VIF har lagt inn bud på Mickelson, og overfor HA bekrefter 21-åringen tirsdag at Vålerenga er en interessant mulighet.

– Det er en stor og fin klubb, sier han til avisen.

Vålerenga gjester Brann i serien onsdag kveld. Søndag ble det 1-1 hjemme mot Rosenborg i første serierunde.