Fotball

Myhre møter sin nye klubb som Vålerenga-spiller: – En rar situasjon

Felix Horn Myhre skal fra VIF til Brann, men før onsdagens seriekamp mellom klubbene utelukker ledelsen på Valle fortsatt at 22-åringen kan gå til rødtrøyene før kontrakten hans utløper.

Det er allerede klart at Myhre går til Brann etter at kontrakten hans med Vålerenga utløper i slutten av juni. Brann ønsker å hente ham til Bergen allerede nå, men rødtrøyene har foreløpig ikke lyktes. Onsdag møtes de to klubbene på banen til seriekamp i Bergen. Men hvis Horn Myhre spiller – blir det i VIF-drakt eller Brann-drakt?

– Situasjonen er litt rar, det må jeg innrømme. Men slik er det bare. Jeg er VIF-spiller fram til jeg er Brann-spiller, sier hovedpersonen selv til Dagsavisen.

– Det norske overgangsvinduet stenger onsdag. Kan du være klar for Brann innen den tid?

– Slik jeg har forstått det, er Brann interessert i det. Men VIF er ikke så interessert. Det er ingen enighet, ut fra det jeg har skjønt.

– Hva ville vært det beste for deg?

– Optimalt sett ville det vært å få dra så tidlig som mulig. Jeg vet jo at jeg skal være Brann-spiller de neste årene. Men jeg får ikke gjort noe med det. Jeg har kontrakt med VIF til jeg ikke har det, svarer Horn Myhre.

Tror ikke på Brann-nedrykk

– Hva kommer du til å tenke hvis du får ballen på åpent mål som VIF-spiller mot Brann på onsdag?

– Jeg spiller selvfølgelig så godt jeg kan for det laget jeg spiller for. Så får jeg heller fokusere på å slå VIF med Brann på Intility senere denne sesongen, sier han lett humrende.

Jeg tror ikke det blir noe nedrykk

—  Felix Horn Myhre

Brann gikk på et tungt 1-3-tap for Viking i Stavanger i serieåpningen, og en rekke eksperter har spådd at bergenserne vil få det tungt i år. Dagsavisen har sågar spådd rødtrøyene på nedrykksplass.

– Hvordan tanker gjør du deg om at Brann fikk en tung start, og at de spås trøbbel?

– Det er litt vanskelig for meg å svare på, siden jeg ikke er i Brann ennå. Men kampprogrammet er tøft for Brann i starten. Men det er mange gode spillere der. Jeg tror det vil gå greit, selv om det kan se stygt ut etter noen kamper. Jeg tror ikke det blir noe nedrykk, svarer Horn Myhre.

Han sier følgende om rollen han forespeiles av Kåre Ingebrigtsen i Bergen:

– Midtbanespiller. Det er jo det jeg trives best med. Og så er jeg relativt anvendelig. Brann har brukt både 4-2-3-1 og 4-3-3, og jeg trives i begge. Jeg vil spille så mye som mulig, sier 22-åringen.

Han er spent på fotballivet i en ny eliteserieklubb.

– Det blir veldig gøy. Jeg har jo ikke gjort det før, men gleder meg veldig til å komme i gang og bli kjent med alle i Brann.

Sportssjefen sabler ned Brann-håp

– Ser du for deg å komme tilbake til Vålerenga en dag?

– Man vet aldri i fotballen, men jeg skal ikke utelukke noen ting. Jeg har hatt fire gode år i VIF.

Etter VIFs 1-1-kamp mot Rosenborg søndag, avviste VIF-trener Dag-Eilev Fagermo at det er aktuelt å la Myhre gå tidligere til Brann. Det sier også Vålerenga-sportssjef Jørgen Ingebrigtsen, som bekrefter at Myhre har rett i sin oppfatning av at VIF ikke er interessert i å selge før kontrakten utløper.

– Det er riktig oppfattet av Felix. Og det kan ikke endre seg, sier Ingebrigtsen til Dagsavisen.

– Uansett tilbud fra Brann?

– Vi tar ikke poeng med penger i sparebøssen. Mitt førsteanliggende er å ha et lag som Dag-Eilev og trenerteamet kan sette på banen. Felix har kontrakt med oss, han er en kjempeprofesjonell spiller. Han blir her ut kontraktstiden, gjentar sportssjefen.

– Myhre sier det oppleves litt vanskelig å stå i denne situasjonen. Har du forståelse for det?

– Det er ikke noe mer vanskelig for Felix enn for alle andre som har vært i en klubb og skal til en ny klubb, sier sportssjefen.

Adekugbe på vei ut – Mickelson inn?

For øyeblikket ser det heller ikke ut til at VIF vil gjøre mye på inn-fronten de neste dagene, skal man tro sportssjefen. I Dagsavisens podkast Trikkeligaen innrømmet Ingebrigtsen nylig at Strømsgodsets Nico Mickelson var et interessant navn.

– Kan det komme noen nye spillere inn dørene på Valle før dette vinduet stenger?

– Det kommer litt an på hva som skjer. Vi kontrollerer det meste selv. Det norske vinduet er omtrent det eneste vinduet som er åpent. Men jeg tror ikke det.

– Hvorfor ikke?

– Det har med hvordan vi mener troppen vår ser ut, samt prisingen i det norske markedet. Der har Bodø/Glimt satt en ny standard, blant annet ved å bruke flere millioner på kjøp av spillere fra Obos-ligaen.

Sportssjef Jørgen Ingebrigtsen (bildet) i Vålerenga gleder seg over å ha fått på plass måltyven Vidar Örn Kjartansson. Her på fredagens pressekonferanse på Intility Arena.

Ingebrigtsen gleder seg over at ballen ruller igjen, og over hvordan VIF ser ut nå kontra i starten av 2020-sesongen.

– Det er veldig gledelig at vi er i gang, og det var veldig gledelig å se tempoet og fotballen som ble spilt i matchen mot Rosenborg. Vi er fornøyde med alt, med unntak av at vi ikke vant, sier han og fortsetter:

– Vi er et mye bedre lag nå enn det vi var i åpningen i fjor, og har tatt steg både relasjonelt og fysisk. Det er også godt å se at ungguttene våre er blitt et år bedre. Det er veldig positivt. Nå ser vi fram mot Brann-kampen onsdag.

Felix Horn Myhre mener også at VIF har tatt flere steg siden åpningen av 2020-sesongen.

– Det ser definitivt mye bedre ut. Det har kommet inn gode spillere, og gruppa har fått et ekstra år med spillestilen til Fagermo, påpeker han.

NB! Nettavisen meldte etter Dagsavisens samtale med Ingebrigtsen at Vålerenga har mottatt bud fra russiske Rostov og ungarske Ferencvaros på venstreback Sam Adekugbe. Selges canadieren, tvinges VIF trolig til å handle kjapt. Unge Oskar Opsahl er eneste alternativ i egen tropp i Adekugbes posisjon. Dag-Eilev Fagermo bekrefter overfor avisen at det jobbes med å få på plass en ny forsvarsspiller.

Mer fra Dagsavisen