UTSATT: Byråd for idrett, kultur og frivillighet, Rina Mariann Hansen må vente ett år til før hun kan prøve den nye vannsklia i Frognerbadet. FOTO: ASLAK BORGERSRUD

Fortsatt vannsk'li med sklie

De som hadde gledet seg til ny vannsklie i Frognerbadet når bassenget åpner for sommeren 18 mai, må vente ett år til. Et av problemene er at ingen vil ta jobben.

 

Først nå starter arbeidet med å rive den gamle sklia.

«Vannsklien på Frognerbadet er i så dårlig forfatning at det ikke lenger er forsvarlig å drifte det 30 år gamle anlegget. Arbeidet med å rive sklie-anlegget starter denne våren, og Oslo kommune planlegger å starte arbeidet med et nytt anlegg høsten 2018», skriver Bymiljøetaten i en pressemelding.

I juni i fjor var beskjeden fra Bymiljøetaten at de ville utbedre den gamle sklia til høsten, og ny skulle stå klar til åpning 18. mai i år.

Les også: Fikse vannsklia? Altfor vannskli!

Fundamentering

– Det er problemer i fundamenteringen under sklia, som gjør at vi må foreta en del gravearbeider, sa pressekontakt i Bymiljøetaten, Monica T. Olsen til Dagsavisen, da det ble kjent at sklia måtte rives.

Planen var da at de skulle vente til etter sesongen med å rive, for å unngå anleggsarbeider om sommeren.

– Vi satser på at det er på plass til 18. mai. Jeg kommer og bader da, sa idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) til Dagsavisen i september i fjor.

For deg med ♥ for Oslo: Følg oss på Facebook!

Ett år til

Hun og alle andre må nok vente ett år til.

– Kultur og idrettsbygg hadde bygging av sklia ute på anbud. Men det kom ingen tilbud som kunne levere. Det var for dyrt og for treigt, sier Rina Mariann Hansen (Ap).

Idrettsbyråden forteller at når de ikke får tilbud som oppfyller kriteriene, er det ikke mulig å godta dem.

– Vi er på leiting etter en ny sklie-leverandør, sier hun.

Dermed rives sklia i sommer, og så skal et nytt anbud ut ganske snart. Der blir kravet at sklia skal stå klar til sesongåpning 2019. Dermed blir det rivearbeider på badet i starten av sesongen i år. Men selve bassengene, de er ikke berørt.

– Vi starter arbeidet med å rive sklien denne våren, og regner med at arbeidet er avsluttet i juni, før hovedsesongen starter, sier prosjektdirektør i Kultur- og idrettsbygg, Simen Bakken.

Og avdelingsdirektøren i idrettsavdelingen i Kultur- og idrettsbygg følger opp:

– Det blir litt anleggsvirksomhet i denne delen av Frognerbadet noen uker inn i sesongen, sier avdelingsdirektør Jeanette Femoen i Bymiljøetatens idrettsavdeling.

– Men vi skal få dette unna så raskt som mulig, samt sørge for at området er sikkert og til minst mulig sjenanse for de badende. Vi gleder oss til ny vannsklie står klar til sesongstart 2019, lover Femoen.

Kritisk

Også tidligere ordfører og nå bystyrerepresentant for Høyre, Fabian Stang reagerer på utsettelsen.

– Hva skal man si. Det er kjedelig for alle de som har gledet seg til bruke sklia. Men nå er ikke en vannsklie verdens undergang, sier Fabian Stang til Dagsavisen.

– Men det at byrådet etter å ha fått penger, ikke evner å levere er ganske alvorlig, sier han videre.

Utbedres

Først var det meningen at den gamle sklia bare skulle utbedres.

Men siden da har det rent en del vann i Frognerbekken, og Oslo kommune har kommet til at det blir for vanskelig å fikse den nesten 40 år gamle sklia. Derfor har de bestemt seg for å rive hele sklia og bygge en splitter ny.