Erikson Spinola Lima har vært en av KFUMs beste spillere denne sesongen. Søndag spiller han sin siste kamp for klubben.

Før runden: KFUM ser oppover på tabellen. Grorud klare for Finnsnes

Full runde i 2. divisjon denne helga. Vi har tatt en prat med KFUM-trener Jørgen Isnes og Grorud-sjef Rolf Teigen.

KFUM har vært i en fantastisk stim den siste tida. Seks seiere, to uavgjort og ett tap på de ni siste kampene.
Første serierunde etter sommerpausen endte med 3-1-seier over jumboplasserte Finnsnes.
– Jeg er godt fornøyd med kampen. Vi scora noen fine mål på forskjellige måter og defensivt hadde vi god kontroll, forklarte Isnes til Dagsavisen i går.
Nå venter Bærum, det er en klubb Isnes har gode minner fra tidligere i sesongen.
– Vi har møttes to ganger allerede. 1–1 i serien og 4-0-seier i cupen. Det var egentlig etter den kampen det snudde for oss, sier han.
Snur det andre veien nå da?
– Vi får ikke håpe det. Vi tenker ikke sånn, vi ønsker å se oppover på tabellen og mot topp tre.
Isnes er likevel klar på at veien er like kort opp som ned.
– Det er kort vei opp, men det er kort vei ned også, sier han.
I Bærum ser han et lag som ligner på sitt eget «Kåffa»
– Det blir en tøff kamp mot et lag som liker å styre kamper med ballinnehav slik som oss.
Kampen blir også Erikson Spinola Limas siste på grunn av regelverket. Han må ha proffkontrakt for å få oppholdstillatelse. Da må han spille i OBOS-ligaen eller Eliteserien.
- Flere OBOS-klubber har vært interessert og han har vært på prøvespill hos Sarpsborg 08, men ingenting er klart enda, sier Isnes.

- Vi vet hva de kommer med


Grorud ligger stadig på tredjeplass i 2. divisjon avdeling 1. Men med tap både i siste serierunde før og første serierunde etter sommerpausen er formkurven dalende. Noe av grunnen kan være de mange skadene Grorud har slitt med.
– Det er ikke en unnskyldning, men en forklaring, sa Grorud-trener Rolf Teigen til Dagsavisen i går.
– Vi må endre formasjoner og bruke spillere som ikke har den samme gode relasjonen. Det er lærerikt og spillerne jobber hardt, men vi sliter med diskontinuitet. Nå venter bunnlaget Finnsnes. At de ligger sist mener Teigen spiller mindre rolle.
– Først, sist, i midten. Det er relativt tilfeldig. Vi har forberedt oss på måten de spiller på og de har sine styrker og svakheter, forklarer han.
– De mener selv at de ikke er like gode på dødballer som de var, men de er fortsatt tunge der, sa KFUM-trener Jørgen Isnes som slo Finnsnes 3-1 forrige runde. Det synet deler Teigen.
– De føler det kanskje ikke slik selv, men vi andre opplever at de har trusler der. Det er en av tingene vi har sett på, sier han.

Spiller mot United

En av Groruds unge. håpefulle kan være på vei vekk. Fredag kveld fikk Dagsavisen opplyst at Benjamin Gleditsch (født 1996) kommer til å være en del av Vålerengas tropp som møter Manchester United søndag.  Den unge backen har allerede vært på prøvespill for VIF og Brann tidligere i sommer, men nå later det til at det er Ronny Deila som får napp hos naboklubben nordøst i Oslo. 
- Han er en god gutt som fortjener muligheten. Jeg er helt overbevist om at han kommer til å lykkes, sa Grorud-trener Rolf Teigen til Dagsavisen før han visste at Gleditsch kom til å spille kampen mot Manchester United.
Ifølge Teigen skal det også være interesse rundt én annen Grorud-spiller.
- Jeg vil ikke si hvem det er for det er ikke offentliggjort, men det har kommet en henvendelse fra en klubb i Eliteserien som ønsker en av våre spillere på prøvespill, opplyser Teigen.
 
 
Finnsnes’ Sander Birkeland blir muligens værende igjen på Grorud etter kampen mot Oslo-klubben søndag. Den sentrale midtbanespilleren skal ha trent med groruddølene i sommer og skal være aktuell ettersom han planlegger å studere i Oslo til høsten.

Oslo-klubbenes kamper i helga:
Lørdag 16.00: Kjelsås - Brumunddal
Lørdag 16.00: Raufoss - VIF 2
Søndag 18.00: Skeid - Nybergsund/Trysil
Søndag 18.00: Bærum - KFUM
Søndag 18.00: Grorud - Finnsnes