– Før 1-1 føler jeg vi cruiser og har full kontroll, og et kvarter seinere er det helt jævlig

(Grorud - Bærum 1-2) Grorud lå på toppen av tabellen med ti minutter igjen av ordinær tid. Så raknet alt for Eirik Kjønøs menn.

Bilde 1 av 0

GRORUD (Dagsavisen): Skuffelsen var tydelig i ansikteten og kroppspråket til både spillere og trenere hos Grorud etter at serieledelsen glapp hjemme mot Bærum søndag. Dersom Fredrikstad tok poeng mot Raufoss hjemme og Grorud slo Bærum ville groruddølene inntatt tabelltopp i 2. divisjon avdeling 1. Det endte til slutt 1-1 i Fredrikstad. Skuffelsen var derfor stor blant Groruds spillere og trenere etter kampen.

- Jeg er lei meg. Men fotball er følelser, det er derfor vi elsker det. Før 1-1 føler jeg vi har full kontroll og cruiser, et kvarter seinere så er det helt jævlig, beskriver Eirik Kjønø opplevelsen fra sidelinja da Dagsavisen møter treneren i klubbhuset etter kampslutt.
Dermed ble det ingen tabelltopp på Grorud i denne omgang, men Kjønø vet at det venter nye oppgaver.
– Vi taper for et lag som ligger på nedre halvdel, da får vi bare snu det og slå et lag på øvre halvdel (Alta) neste helg, sier han.

Tett og jevnt

Det skulle imidlertid bli en gansje sjansefattig og tøff kamp i varmen på Grorud. Og kampens aller største sjanse kom allerede etter fem minutters spill og det var vertene som fikk den.
Grorud-spiss Fredrick Pettersen fikk ballen av Imad Ouhadou og feide forbi Bærum-forsvaret og havnet alene med Bærums keeper Sondre Golden Midtgarden, men spissen maktet ikke å få avslutningen på mål. Etter dette slet begge lag med å skape store målsjanser. Bærum var småfarlige på dødballer, mens Grorud var nærmest å skape noe i åpent spill. Etter 34 minutter dro Faysal Ahmed seg forbi på høyrekanten, men fra skrå vinkel og 15 meters hold gikk forsøket i nettveggen. Det nærmeste Bærum var de første 45 var en lang ball inn i feltet der Thomas Elsebutangen fikk litt rom til å avslutte, men spissen traff ikke ballen.
– Vi ønsket å gå til pause med 0-0, det klarer vi og jeg føler vi har god kontroll på deres styrker. Så ønsket vi å gå ut og få et tidlig mål på de i andreomgang, forklarer Kjønø.
Og tidlig mål fikk han. Fabian Ness startet kampen på venstrebacken ettersom Glenn Harviken hadde tatt plass på midtstoperplass for en skadet Andre Emilio Jørgensen Garcia, og det vart nettop Ness som skulle slå innlegget som fant Pettersen. Denne gang var spissen klinisk og banket ballen i nettet.

Sto i veien Like etter 1-0-målet skulle Ness markere seg i andre enden av banen, men igjen med positivt fortegn. Etter et hjørnespark for Bærum fikk gjestene til slutt av gårde en avslutning, men Ness stod i veien og blokkerte flott. Returen havnet hos en Bærum-spiller like utenfor 16-meteren, men skuddforsøket ble flott reddet av Mats Gulbrandsen Viken, som hadde fått sjansen fra start i Grorud-målet ettersom førstekeeper Emil Gundelach Ødegaard er på samling med U19-landslaget. Få minutter senere forsøkte Groruds Faysal Ahmed seg fra distanse, skuddet til kapteinen var hardt og med fin høyde, men gikk noen centimetere for langt til side.Etter 59 minutter var vertene på farten igjen. Imad Ouhadou banket ballen inn på halvspretten og sneiet pannebrasken til Fredrick Pettersen som kom stupende inn foran mål. Tre etter dette måtte Mats G. Viken igjen i askjon. Denne gang etter et frispark fra Mads Eskedal Lyngen, men nok en gang viste Viken seg plassen verdig med en god inngripen på det harde skuddet. Grorud-spillerne så ut til å slite tungt utover i omgangen, og etterhvert som minuttene gikk tok Bærum stadig mer over. Etter 64 minutter fant Erblin Llullaku Elsebutgangen inne i feltet, men igjen var avslutningen svak og gikk over mål. Varsellampene var likevel for alvor tent hos Grorud.

Sto ikke løpet ut
– Det er mange som ikke klarer å stå hele kampen i dag, sier en skuffet Kjønø og fortsetter:
– Vi klarer ikke å ta vare på kontringene våre og blir pressa bakover. Vi klarer ikke å holde på ballen og få frispark der vi kan bruke tid.
– Skulle du ønske du hadde fem bytter i dag?
– Ja, men det skulle jeg ønske ganske ofte. Vi har en krevende spillestil og i tillegg er det veldig varmt i dag, innrømmer han.
Men selv om Grorud slet i varmen på eget gress var det en som virkelig fikk vist seg fram flere ganger og det var sistesskansen Mats Viken. Etter 67 minutter måtte han igjen ut i full strekk på et godt langskudd fra Ola Scheele Moe. Men da Bærum ikke klarte å få ballen i mål skulle det etter hvert også åpne seg muligheter for Grorud, og en veldig stor en kom etter 78 minutter. Faysal Ahmed vant ballen gunstig for de gule og blå og satte i gang Trace Murray på høyrekanten. Murray stormet mot mål, men valgte til slutt å avslutte selv i stedet for å spille Pettersen foran mål. Avslutningen utenfor og tre minutter senere smalt i stedet for Erblin Llullaku inn utligninga fra 16 meter.
– Vi får kampen akkurat slik vi vil ha den og vi får våre muligheter på kontringer, men vi tar ikke vare på de. Hadde vi fått 2-0 ville kampen vært punktert, konstaterer en skuffet Kjønø.

Gikk i helsvart

To minutter før slutt skulle det som lenge så ut som en gledens dag på Grorud bli helsvart. På et hjørnespark fra høyre havnet til slutt ballen i beina til Lars Ivar Slemdal som kranglet ballen over streken og sørget for tre poeng til gjestene.
– De beste lagene klarer å håndtere kamper som dette og får med seg 1-0 og vinner. Det er ikke vi gode nok til, slår Kjønø fast.
På tampen fikk Glenn Harviken en siste mulighet for Grorud, men skuddforsøket ble blokkert og det hele endte til slutt opp med å bli en stor skuffelse for Grorud. I stedet for tabelltopp ligger de nå på 6. plass med like mange poeng som Asker, Alta, Fredrikstad og Mjølner Nå ser Kjønø framover mot hjemmekampen mot Alta førstkommende lørdag og tar med seg at den nykomponerte forsvarslinja stort sett klarte seg bra sammen med reservekeeper Viken.
– Mats spiler en veldig god kamp. Glenn og Fabian også, det er ikke deres skyld at ikke vi vinner her i dag, sier Kjønø.
– Nå må vi få en god uke og så er vi klare for kamp igjen mot Alta. Dette tapet er glemt på tirsdag, forsikrer han.

2. divisjon, avdeling 2 søndag:

Grorud - Bærum 1-2 (0-0)
Grorud match kunstgress: 246 tilskuere.
Dommer: Harald Røvig Sletner.
Assistentdommere: Kim Larsen Bjeglerud og Henrik Skjevestad.

Mål: 1-0 Fredrick Pettersen (48), 1-1 Erblin Llullaku (81), 1-2 Lars Ivar Slemdal (88).
Gult kort: Vetle Skåttun, Grorud.
Lars Ivar Slemdal, Simen Alexander Santos Lyngbø, Mathusan Sandrakumar, Bærum.

Grorud: Mats Gulbrandsen Viken - Ali Iqbal, Glenn Harviken, Fabian Ness (Vetle Skåttun, 65), Geirald Meyer - Martin Høyland, Trace Murray, Faysal Ahmed (Alvaro Torres, 84) - Elias Kristoffersen Hagen (Preben Mankowitz, 63), Imad Ouhadou, Fredrick Pettersen.
Bærum: Sondre Golden Midtgarden - Mathusan Sandrakumar, Lars Ivar Slemdal, Mads Eskedal Lyngen, Sivert August Felde Haugli - Simen Alexander Santos Lyngbø, Ola Scheele Moe, Erblin Llullaku, Didrik Bjørnstad Fredriksen - Jon Tveit Rønning (Christian Schjølberg Hanche-Olsen, 81), Thomas Elsebutangen.