Sukkerbiten skal ta over etter Frognerbadet. FOTO: ARNE OVE BERGO

Flytter Norwegian Wood til Sukkerbiten

Norwegian Wood flyttes til Sukkerbiten utenfor Operaen i år. Det blir bare én festivaldag, fredag 17. juni.


Det har lenge vært kjent at Wilco skulle spille på Norwegian Wood 17. juni. Nå får de følge av BigBang og den amerikanske sangeren Israel Nash på Sukkerbiten i Bjørvika. Det blir imidlertid ikke en omfattende festival slik vi er vant til i Frognerbadet.

– Utfordringer på bookingfronten har gjort at vi i år har besluttet å konsentrere oss om én dag. Neste år er vi tilbake i Frognerbadet, sier festivalsjef Mie Skard i en pressemelding.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Festivalen har altså slitt med å få programmet på plass i år. Før påske fortalte bookingsjef Jørgen Roll til Dagsavisen at det var vanskelig å få ta i navn i den størrelsesorden publikum er blitt vant til. Valutakursene gjør det ekstra dyrt å få tak i de dyreste amerikanske artistene i år.

– Vi har nok skjemt bort folk i mange år, sa Roll til Dagsavisen i mars.

Les også Her blir det nytt kino- og teaterhus

Norwegian Wood-festivalen startet på Bærums Verk i 1992, med Johnny Cash som hovedattraksjon.

Dit kom så få at det fort kunne være over der og da, men festivalen flyttet til Frognerbadet i 1994. Der har de har hatt et langt liv siden, med en lang rekke av rockens giganter: Bob Dylan, Van Morrison, Brian Wilson, Patti Smith, Roger Waters, The Eagles, Foo Fighters, og de fleste store norske. Neste år har Norwegian Wood 25-årsjubileum.

Les også: Oslofestivaler melder om gode utsikter for sommeren