Flere kjendiser vil bli politikere

«Puls»-Yngvar Andersen stiller til valg for Oslo SV til høsten. Han er et av mange kjente fjes du kan stemme på i Oslo den 9. september.

– Jeg elsker politikk, og har egentlig vært gira på det hele mitt voksne liv, men jeg har rett og slett manglet mot. Når jeg ser på situasjonen vi står i med klima-, ulikhets- og helseutfordringer tenker jeg at noe må gjøres, og jeg tror jeg kan bidra litt. Det er på tide å gjøre en innsats, sier Yngvar Andersen til Dagsavisen.

Les også: Disse partiene vil stille til valg i Oslo

Inspirert av Thunberg

Han er helse- og treningsekspert, foredragsholder, forfatter og TV-personlighet, kanskje mest kjent fra «Puls» på NRK. Til høsten prøver han å bli politiker for SV.

– Jeg meldte meg inn i SV etter forrige stortingsvalg. Jeg har vært på noen møter, og ble mer og mer gira. Til slutt var det Greta Thunberg som viste meg motet. Når en 15-åring tåler å tale og løfte seg fram på den måten, må det være mulig for en 45 år gammel kar i trygge omgivelser å gjøre det samme, sier Andersen.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Klima, deling og skole

Han sier han er imponert og inspirert av hva dagens byråd har fått til særlig på skole og klima og miljø.

– Jeg har tre tindrende klare hjertesaker: Fordeling, klima og miljø, og ikke minst helse, som jeg mener går hånd i hånd med dette. Jeg havner nok ikke i bystyret, men jeg kan komme inn i bydelsutvalget i Nordre Aker hvis vi gjør et godt valg. Av lokale saker har blant annet gratis AKS har vist seg å være et godt sosialt tiltak der det har vært forsøkt, sier Andersen, som står på 46. plass på Oslo SVs liste.

Les også: Ordfører Marianne Borgen valgt som listetopp i Oslo SV

Han er langt fra den eneste kjendisen du kan stemme på til høsten. For Arbeiderpartiet sitter allerede skuespiller Jørgen Foss, tidligere håndballtrener og Norway Cup-general Frode Kyvåg og verdensmester og tidligere kåret til «Årets paralympiske utøver» i roing, Birgit Skarstein, i bystyret. I tillegg stiller tidligere programleder Anne Grosvold og redaktør Susanne Kaluza til valg.

For Rødt stiller skuespiller Espen Klouman Høiner, kanskje særlig kjent fra «Kampen om tungtvannet» og sexolog Kristin Spitznogle stiller til valg for Liberalistene. Yan Friis står på lista til Kystpartiet.

Les også: Fremskrittspartiet har aldri sett så lave Oslo-tall