Fire biler påtent i Oslo natt til søndag

Fire biler ble påtent i samme gate i et boligområde på Godlia i Oslo natt til søndag.

Av NTB

Bilene ble totalskadd, og det var fare for spredning til flere hus.

Samtlige bilbranner skjedde i Stordamveien på Godlia, opplyser politiet.

Den første meldingen om brannene kom inn til politiet klokken 2.48. Søndag morgen er ingen pågrepet i saken.

– Vi har få vitneobservasjoner. Det er ellers ingenting som tyder på noe annet enn at bilene var tilfeldig valgt, sier operasjonsleder Christian Engeseth til NTB.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Påtent

To av bilene sto i private oppkjørsler og svært nær boliger. Det var totalt fire biler som brant på tre forskjellige steder i området.

– Det var åpenbart påtent når så mange biler begynner å brenne samtidig. Vi søkte etter gjerningsmenn i området med helikopter og mange enheter, men uten resultat. Nå har vi tauet inn de utbrente bilene og vil fortsette videre med undersøkelser og taktisk etterforskning, sier operasjonslederen ved 4-tiden søndag morgen.

Situasjonen kunne oppleves som skremmende, med stor røykutvikling og alle nødetater på stedet.

– Vi evakuerte ingen, men det var mye røykutvikling, så beboere ble bedt om å holde vinduer lukket. Fra den ene bilbrannen ble det spredning til en garasje, fra en annen spredte det seg til en hekk, men brannvesenet fikk etter hvert kontroll på brannene, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli.

Han sier også at det ble hørt en rekke høye smell i området, som skal ha vært lyden av dekk og bilruter som sprakk på grunn av brannene. (NTB)