Vålerengas Jonas Oppøyen jubler mot Martin Laumann Ylven i lagets flotte serieåpning mot Storhamar før helgen. FOTO: GEIR OLSEN/NTB SCANPIX

«Et riktig veivalg av VIF»

KOMMENTAR: Vålerenga utsetter gullplanene til Nye Jordal Amfi står klart.

VIF satser langsiktig mot 2018. Da skal Nye Jordal Amfi være ferdig. Byrådet har foreslått at Oslo kommune fullfinansierer prosjektet, som har en beregnet kostnadsramme på 500 millioner kroner.

VIF får en drømmearena, i sterk kontrast til dagens falleferdige Jordal Amfi, som Oslo kommune har latt forfalle i flere tiår. Tenkningen er riktig.

Trener Espen Knutsen sier til Dagsavisen at VIF nå tenker 2018 i alt den foretar seg. De er forberedt på at trofeene fordeles mellom andre klubber i noen sesonger nå. Klubben skal ikke hente inn overbetalte utlendinger i håp om kjapp sportslig suksess med like kjapp økonomisk nedtur som resultat. Det er mange oslogutter i dagens A-stall, blant dem flere med VIF som moderklubb. «Shampo» sier det blir satsingen framover. Og det er lurt sagt av ham.

LES OGSÅ: Derfor vinner Storhamar

Etter forrige sesong kvittet klubben seg med tre dyre importer i canadierne Simon Gamache, François Fortier og Brian Ihnacak. De tre ble hentet inn for å bringe NM-gullet til Jordal. Alle tre er gode, men langt fra gode nok. Og alle tre hadde lønninger som fikk de hardtarbeidende norske spillerne til å surne.

Det blir slik i en spillergruppe hvor majoriteten har lagt ned alt grovarbeidet. Når det så kommer inn blaserte utenlandske spillere, som bærer preg av karrierer på hell, og at det primære er kroner inn på kontoen, så skaper det ikke bare misnøye, men også splittelse. Det fører også til at unge, lovende spillere velger andre klubber når de skal få fart på egne karrierer. Tidligere var VIF landets mest populære klubb å spille for. Det er noen år siden nå.

Satsingen på egne spillere, ispedd talenter fra øvrige osloklubber, er rett vei å gå nå. Det viste også serieåpningen borte mot Storhamar (seier 2-0).

For deg med ♥ for Oslo: Sjekk våre nye Oslo-sider her!